Σήμερα η εκδίκαση της έφεσης Μπελέρη: «Το δικαστικό σύστημα της Αλβανίας ελέγχεται από τον Ράμα, μόνη δίκαιη απόφαση η αθώωσή μου» [video]

FILE PHOTO: Ο Φρέντης Μπελέρης στις φυλακές του Δυρραχίου. Screenshot via Glomex@ALPHA TV




Σήμερα εκδικάζεται η έφεση του εκλεγμένου ευρωβουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία, Φρέντη Μπελέρη.

Tο Ειδικό Δικαστήριο Καταπολέμησης της Διαφθοράς συνέρχεται εν μέσω ενός ιδιαιτέρως τοξικού πολιτικού κλίματος στη γειτονική χώρα- και με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοικτά.

Ο νεοεκλεγείς ευρωβουλευτής με τη Ν.Δ., Φρέντι Μπελέρης, σε δήλωσή του στον ΣΚΑΪ, ενόψει της εκδίκασης είπε: «Η μόνη δίκαιη απόφαση θα ήταν η αθώωσή μου. Σε καμία χώρα της Ευρώπης δεν θα άντεχε τέτοιο κατηγορητήριο».

Προαναγγέλλει δε προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, καθώς, όπως υποστηρίζει, δεν τρέφει αυταπάτες για το τι θα συμβεί στο Εφετείο. «Γνωρίζω ότι το δικαστικό σύστημα στην Αλβανία ελέγχεται από τον Εντι Ράμα», σημειώνει.

Αναφορικά με τη στάση των πολιτών της Αλβανίας στην υπόθεσή του, ο κ. Μπελέρης τονίζει πως «δεν ήταν ποτέ ενιαία». «Υπήρχαν πολλές φωνές που με στήριξαν σε αυτή την περιπέτεια γιατί έβλεπαν ότι αυτό που γίνεται είναι ένα πραξικόπημα. Μετά την εκλογή μου, επέκριναν τον Ράμα ότι ξέχασε την Αλβανία», υπογραμμίζει.




Τέλος, εκτιμά πως «ο Ράμα βγαίνει εκτεθειμένος από όλα όσα μεθόδευσε και όσο περνάει ο καιρός θα το αντιλαμβάνονται όλο και περισσότεροι. Ξαναλέω ότι αυτός θα έχει προβλήματα από εδώ και πέρα και όχι εγώ», συμπληρώνει.

Αναλυτικά η δήλωση Μπελέρη

«Η μόνη δίκαιη απόφαση θα ήταν η αθώωσή μου. Σε καμία χώρα της Ευρώπης δεν θα άντεχε τέτοιο κατηγορητήριο. Είμαι βέβαιος ότι αυτό θα αποδειχθεί και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο που θα προσφύγω. Δεν τρέφω ψευδαισθήσεις βέβαια για το τι θα συμβεί στο Εφετείο γιατί γνωρίζω ότι το δικαστικό σύστημα στην Αλβανία ελέγχεται από τον Εντι Ράμα. Η στάση των Αλβανών δεν ήταν ποτέ ενιαία. Υπήρχαν πολλές φωνές που με στήριξαν σε αυτή την περιπέτεια γιατί έβλεπαν ότι αυτό που γίνεται είναι ένα πραξικόπημα. Μετά την εκλογή μου, επέκριναν τον Ράμα ότι ξέχασε την Αλβανία με τα όσα έγιναν. Ο Ράμα βγαίνει εκτεθειμένος από όλα όσα μεθόδευσε και όσο περνάει ο καιρός θα το αντιλαμβάνονται όλο και περισσότεροι. Ξαναλέω ότι αυτός θα έχει προβλήματα από εδώ και πέρα και όχι εγώ».

Με πληροφορίες από ΣΚΑΙ

Μάρκες σε Μπελέρη: Τώρα είσαι αθάνατος… Τη γαλανόλευκη και τον σταυρό, τα πιστεύουμε απολύτως, είναι η αρχή και το πιστεύω του εκλεγμένου δημάρχου της Χειμάρρας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: