Συγκινητικό βίντεο της Νόα, ομήρου -σύμβολο που απελευθερώθηκε: «Ξέρουμε να αγαπάμε και όχι να μισούμε»*Χιλιάδες Ισραηλινοί στους δρόμους κατά Νετανιάχου [video]

Israelis take part in an anti-government protest calling for immediate elections, the resignation of Prime Minister Netanyahu’s government and the release of the hostages held in Gaza, near the Kirya military headquarters in Tel Aviv, Israel, 29 June 2024. EPA/ATEF SAFADI




Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν ξανά στους δρόμους το Σάββατο σε πολλά μέρη στο Ισραήλ για να διαμαρτυρηθούν και να απαιτήσουν την απελευθέρωση των ομήρων που εξακολουθούν να βρίσκοντια  στα χέρια της Χαμάς.

  • Στο Τελ Αβίβ, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στην «πλατεία των ομήρων», προβλήθηκε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα από τη Νόα Αργκαμάνι, το κορίτσι-σύμβολο της τραγωδίας της 7ης Οκτωβρίου που σώθηκε από την αιχμαλωσία της Χαμάς στις αρχές του μήνα.

«Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε αυτούς τους 120 ομήρους στη Γάζα, περιμένοντας ένα αίσιο τέλος», λέει στο βίντεο, την πρώτη δημόσια δήλωση μετά τη διάσωσή της, καλώντας όλους να θυμούνται όσους παραμένουν στα χέρια της Χαμάς στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένου του συντρόφου της Avinatan Or. .

Στο βίντεο, η Nόα εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Arnon Zmora, ενός αστυνομικού της αντιτρομοκρατικής που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της αποστολής διάσωσης.

Μετά από οκτώ μήνες αβεβαιότητας, το να είναι με τη μητέρα της -η οποία πάσχει από καρκίνο του εγκεφάλου σε τελικό στάδιο- είναι μεγάλο προνόμιο, είπε, όπως και το να «βλέπω τους γονείς μου να περιβάλλονται από τόσους καλούς ανθρώπους».

«Αν και είμαι στο σπίτι τώρα, δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τους ομήρους που είναι ακόμα αιχμάλωτοι της Χαμάς και πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να τους φέρουμε στο σπίτι», επαναλαμβάνει η Αργκαμάνι πριν ολοκληρώσει με τα λόγια:  “.«Ξέρουμε να αγαπάμε και όχι να μισούμε.

Με πληροφορίες από repubblica.it 

Μάχες με άνευ προηγουμένου μανία στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας: Ισραηλινές δυνάμεις πολεμούν με μαχητές του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: