Συγχαρητήρια του Προέδρου Χριστοδουλίδη σε Φον ντερ Λάιεν, Αντόνιο Κόστα και Κάγια Κάλλας για την επιλογή τους για τα ύπατα αξιώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

epa11442348 (L-R) European Council President Charles Michel , European Commission President Ursula von der Leyen and Estonia’s Prime Minister Kaja Kallas on the way to a news conference at the end of European Council in Brussels, Belgium, 28 June 2024. EPA/OLIVIER HOSLET / POOL




O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης συνεχάρη τους Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τον Αντόνιο Κόστα και την Κάγια Κάλας για την επιλογή τους για την ηγεσία των θεσμών της ΕΕ.

Σε μήνυμά του στην πλατφόρμα Χ, ο Πρόεδρος αφού τους συνεχάρη είπε ότι είμαστε “δεσμευόμενοι να συνεργαστούμε στενά μαζί σας με γνώμονα ένα κοινό όραμα για μια ισχυρότερη, ασφαλέστερη και ανθεκτικότερη Ένωση, η οποία θα προσφέρει ακόμη περισσότερα στους πολίτες της και στον κόσμο”.

Όπως έγινε γνωστό, χθες βράδυ το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ήρθε σε συμφωνία για το πακέτο των ονομάτων που προκρίνει για την ηγεσία των θεσμών της ΕΕ κατά την επόμενη πενταετία, και συγκεκριμένα για την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τον Αντόνιο Κόστα και την Κάγια Κάλας.

Οι αποφάσεις λήφθηκαν χωρίς ομοφωνία, λόγω διαφωνιών και αποχής που τήρησαν για διαφορετικά ονόματα η Ιταλίδα Πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι και ο Ούγγρος Πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν.

Όπως είχε κλειδώσει την Τρίτη, μεταξύ των ηγετών που εκπροσωπούν τις τρεις πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλδημοκρατών και των Φιλελευθέρων (Renew), το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο προκρίνει την κ. Φον ντερ Λάιεν για δεύτερη θητεία στην Προεδρία της Κομισιόν, επιλέγει τον κ. Κόστα για την ηγεσία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, και προτείνει την κ. Κάλας για την θέση της Ύπατης Εκπροσώπου για την Εξωτερική Πολιτική.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΑΓΚ

Μεγάλη νίκη της Κύπρου: Εγκρίθηκε από τη Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης η έκθεση Fassino «για επιστροφή των Βαρωσίων στους νόμιμους κατοίκους του»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: