Σφοδρή επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργό: «Υποκριτική η στάση του, αντί να μιλά για καμμένα λεφτόδεντρα ας κάνει το αυτονόητο για ανακούφιση της κοινωνίας»

FILE PHOTΟ: Prime Minister “Kyriakos Mitsotakis finally decided to announce today (Friday) the reshuffle of his government after the resounding disapproval at the polls”, main opposition SYRIZA-Progressive Alliance said. ANA – MPA/ALEXANDROS VLACHOS




Επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή την συνέντευξή του στον ALPHA, εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υποστηρίζοντας ότι «προσπάθησε να πει καλά το μάθημα των επικοινωνιολόγων του, παρότι ακόμα δεν γνωρίζουμε πόσο και από πού πληρώνονται».

Ακολούθως αναφέρει: «Ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να εμφανιστεί συνοφρυωμένος, σκεπτικός και ταπεινόφρων. Για πρώτη, ίσως, φορά μετά το 2019.

Δήλωσε υποκριτικά ‘ανακουφισμένος’ που ‘δεν υπάρχει σήμερα το 41%’! Ο κ. Μητσοτάκης, μπορεί να επιχείρησε να στείλει μήνυμα ενάντια στους υπερόπτες υπουργούς του που ‘είδαν τον κόσμο από πολύ ψηλά’, ωστόσο αρνήθηκε ξανά να παραδεχτεί τις πραγματικές αιτίες της τεράστιας φθοράς της ΝΔ, η οποία έχασε πάνω από ένα εκατομμύριο ψηφοφόρων μέσα σε ένα μόλις έτος».

Συνεχίζοντας κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «υποστήριξε ανερυθρίαστα ότι το σκάνδαλο των υποκλοπών και το έγκλημα στα Τέμπη δεν έπαιξαν ρόλο στο εκλογικό αποτέλεσμα, επικαλούμενος μάλιστα ‘επιστημονικά δεδομένα’.

Σαν να αγνοεί ότι οι πολίτες καταγγέλλουν διαρκώς την επιχείρηση συγκάλυψης, για την οποία καθημερινά προκύπτουν νέα συγκλονιστικά στοιχεία.

Γι’ αυτό και δεν ανέλαβε ούτε τώρα καμία δέσμευση για μείωση του ΦΠΑ και αντιμετώπιση του πληθωρισμού, για ουσιαστική διόρθωση των αδικιών στο τεκμαρτό εισόδημα και για μείωση της φορολογίας στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

Γι’ αυτό και, ενώ ξορκίζει την (ακρο)δεξιά στροφή που σχεδιάζει – υποτιμώντας με προκλητικό τρόπο την άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων – την επιβεβαιώνει επί της ουσίας με τη ρητορική του.

Αλλά και με τη… μεταμέλεια που έδειξε προς το (‘στενοχωρημένο’, όπως είπε) υπερσυντηρητικό ακροατήριο της ΝΔ για το νομοσχέδιο που αφορούσε στην ισότητα στον γάμο».

Ακολούθως, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επαναφέρει τις προτάσεις του και καλεί τον πρωθυπουργό:

* να μηδενίσει τον ΦΠΑ για το αναγκαίο χρονικό διάστημα σε βασικά είδη κατανάλωσης, όπως κρέας, γάλα, γαλακτοκομικά, λαχανικά, έλαια, δημητριακά, στη βρεφική διατροφή και περιποίηση, στα άλευρα
* να μειώσει μόνιμα τον ΦΠΑ ανά κατηγορία όπως έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ
* να μειώσει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα στο χαμηλότερο συντελεστή της Ευρωπαϊκής Ένωσης
* να προχωρήσει στην κατάργηση του τεκμαρτού εισοδήματος στους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, με παράλληλη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος που τους αφορά
* να μειώσει τους συντελεστές φόρου για εισοδήματα έως 100.000 ευρώ στα φυσικά πρόσωπα
* να μειώσει τον φόρο από 22% σε 17% στις εταιρείες και τις επιχειρήσεις με κέρδος έως 220.000 ευρώ».

«Αντί να μιλάει για… καμμένα λεφτόδεντρα, να δει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και να κάνει το αυτονόητο για να ανακουφίσει την κοινωνία» καλεί τον πρωθυπουργό η αξιωματική αντιπολίτευση.

Με πληροφορίες μέσω  ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Μητσοτάκης: Το μήνυμα των πολιτών από την κάλπη των Ευρωεκλογών ελήφθη * Ο κόσμος θέλει να γίνουμε καλύτεροι * Θα προβώ σε διορθωτικές κινήσεις

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: