Σε πύρινο κλοιό η χώρα – 64 πυρκαγιές σε μια μέρα: Διπλό μέτωπο στην Ηλεία με έναν νεκρό * Μάχη με τις φλόγες σε Αχαΐα, Αργολίδα *Live ενημέρωση – όλες οι εξελίξεις

Φωτιά κοντά σε σπίτια ξέσπασε στο Κρανίδι Αργολίδας, Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024. Οι συνθήκες στο σημείο είναι ιδιαίτερα δύσκολες, καθώς άνεμοι 8 μποφόρ πνέουν στην περιοχή. Στο σημείο επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 9 οχήματα και 1 ελικόπτερο, υδροφόρες, τα πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στο Αλποχώρι Ηλείας και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις απειλώντας χωριά.

Ακολούθησε μπαράζ εκκενώσεων προς Πύργο, ενώ περίπου στις επτά το απόγευμα ο εφιάλτης έγινε ακόμη μεγαλύτερος, καθώς το πύρινο μέτωπο που έκαιγε από το πρωί στην Αχαϊα πέρασε στην Ηλεία, στην περιοχή της Πηνείας.

Το μέτωπο αυτό  απειλεί άμεσα το χωριό Απιδούλα, για το οποίο δόθηκε εντολή εκκένωσης προς το Σιμόπουλο. Το ίδιο έγινε και για τα χωριά Βάλμη, Μασουρέικα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς για να καταφέρουν να τιθασσεύσουν τις φλόγες.

  • Νεκρός εντοπίστηκε από τον αδελφό του ένας 54χρονος κάτοικος στα Χανάκια Ηλείας, ενώ εφιαλτική παραμένει η κατάσταση στην περιοχή λόγω των πύρινων μετώπων. Ο άτυχος άντρας εντοπίστηκε έξω από το σπίτι του, από τον αδελφό του που κάλεσε το ΕΚΑΒ.

20:26- Ένα ακόμη μήνυμα, μέσω του 112, στάλθηκε σε όσους κατοικούν ή βρίσκονται στις περιοχές, Αντωνέικα και Λάτα να κινηθούν προς την περιοχή της Αμαλιάδας, μέσω Σιμόπουλου, λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή.

20:18- Εκκενώνονται έξι οικισμοί – Εκκενώνονται οι περιοχές Μαζαράκι Αχαΐας, Πρόδρομο Ηλείας, Σιμόπουλο Ηλείας, Σκλίβα Ηλείας, Βουλιαγμένη Ηλείας και Καλό Παιδί Ηλείας λόγω δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Πατρών-Πύργου

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα εθνική οδό Πατρών – Πύργου, που είχε διακοπεί νωρίτερα, από το ύψος της κοινότητας, Χανάκια μέχρι και το ύψος της κοινότητας, Δουνέικα λόγω της πυρκαγιάς, που είχε εκδηλωθεί στην περιοχή, Αλποχώρι.

Κάηκαν οικισμοί στο χωριό Χωρέμη, στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας

Η πυρκαγιά στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πολιτική Προστασία, ξεκίνησε κοντά στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ και αυτή την ωρα η εικόνα είναι αρκετά καλύτερη., καθώς οι άνεμοι έχουν κοπάσει.

Στο σημείο επιχειρούν 45 πυροσβέστες, 18 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρων ώστε να σβήσει το μέτωπο και να μην πλησιάσουν οι φλόγες τα χωριά της περιοχής. Οι φλόγες πέρασαν από το χωριό Χορέμι και έκαψαν 6-7 σπίτια.

Έχουν εκκενωθεί χωριά της Μεγαλόπολης όπως Απιδίτσα και Χρούσο Αρκαδίας. Οι εικόνες από τις ζημιές που προκάλεσε η φωτιά σοκάρουν.

Στο χωριό Χωρέμη δυστυχώς όμως κάηκαν σπίτια, καθώς η φωτιά πέρασε μέσα από αυτό. «Υπάρχουν αρκετές ζημιές. Ο Δήμος θα κάνει τα αδύνατα δυνατά να αποκαταστήσει μόνιμες κατοικίες, δήλωσε στο ΕΡΤNews ο Κώστας Μιχόπουλος, δήμαρχος Μεγαλόπολης. Πρόσθεσε πως «οι άνθρωποι (που κάηκαν τα σπίτια τους) θα φιλοξενηθούν κάπου στη Μεγαλόπολη και αύριο και για όσο θα χρειαστεί».

Σε επιφυλακή τα νοσοκομεία Πατρών, Πύργου και Αργολίδας
Σε επιφυλακή ανεξαρτήτως εφημεριών έχουν τεθεί τα νοσοκομεία Πατρών, Πύργου και Αργολίδας, κατόπιν εντολής της 6ης ΥΠΕ.

Η πυρκαγιά στην περιοχή Χανάκια Ηλείας βρίσκεται σε πλήρης εξέλιξη με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκο Κοροβέση να χαρακτηρίζει τη φωτιά «ανεξέλεγκτη» μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Κοροβέσης σημείωσε ότι υπάρχουν αναφορές για καμένα σπίτια στο Αλποχώρι και σημείωσε ότι η μεγάλη ανησυχία είναι να μην ξεφύγει η φωτιά με κατεύθυνση την παραλία του Αγίου Ηλία καθώς στην περιοχή υπάρχει πυκνό δάσος αλλά και πολλές κατοικίες.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Σε πύρινο κλοιό η Ελλάδα: 45 πυρκαγιές μέσα σε λίγες ώρες * Οι άνεμοι ξεπερνούν ακόμη και τα 95χλμ/ώρα * Χωρίς τις αισθήσεις του άνδρας στην Ηλεία [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: