Σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών καταδικάστηκε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ που ξυλοκόπησε την σύντροφό του: Δεν έγινε δεκτό το αίτημά του για ποινική διαμεσολάβηση

FILE PHOTO: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Σε δώδεκα μήνες φυλάκιση μετατρέψιμη προς 10 ευρώ ημερησίως, καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ που ξυλοκόπησε τη σύντροφό του, επίσης συμβασιούχο δημοσιογράφο του κρατικού μέσου.

Το Μονομελές Αυτόφωρο δίκασε σήμερα τον δημοσιογράφο που είχε συλληφθεί για ενδοοικογενειακή βία και απειλές κατά συρροή.

  • Επίσης, του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι να μην προσεγγίζει την παθούσα και να μην επικοινωνήσει μαζί της με οποιονδήποτε τρόπο μέχρι την αμετάκλητη εκδίκαση της υπόθεσης.

Ο δημοσιογράφος είχε ζητήσει ποινική διαμεσολάβηση, αλλά, σύμφωνα με την ΕΡΤ, το αίτημά του δεν έγινε δεκτό. Στο δικαστήριο βρέθηκε και το θύμα που τον είχε καταγγείλει για ξυλοδαρμό και απειλητικά μηνύματα.

Σημειώνεται ότι για τις υπόλοιπες πράξεις για τις οποίες έχει καταγγελθεί, ο άνδρας δεν έχει ακόμα δικαστεί, καθώς έχει παρέλθει το αυτόφωρο και διενεργείται προκαταρκτική εξέταση.

Τι είπε στην απολογία του
Κατά την απολογία του στο δικαστήριο ο δημοσιογράφος είχε υποστηρίξει ότι η σύντροφός του ήταν εκείνη που τα ξεκίνησε όλα, αφούτον χτύπησε όπως είπε με χαστούκια.

«Την Κυριακή το μεσημέρι ήμουν στην Ύδρα για ρεπορτάζ της ΕΡΤ. Είχα ανεβάσει story στο Facebook με εμένα στο νησί και εκεί είχα μια έκρηξη από την παθούσα» υποστήριξε ξεκινώντας την απολογία του στη δική ο κατηγορούμενος δημοσιογράφος για να συνεχίσει: «Φώναζε γιατί δεν της έστειλα φωτογραφίες από την Ύδρα να δει το νησί πόσο ωραίο ήταν και επειδή “ανέβασα” φωτογραφίες δικές μου. Μου έκανε σκηνή ζηλοτυπίας. Μου έλεγε ότι ήθελα να παίρνω like από τα γκομενάκια».

Όπως υποστήριξε ο κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια της σχέσης με την συνάδελφό του δέχονταν πίεση να πάρει διαζύγιο από την εν διαστάσει σύζυγο του με την οποία έχει μαζί της δυο παιδιά.
Συνεχίζοντας να δίνει τη δική του εκδοχή για τα όσα έγιναν το βράδυ της Κυριακής ο κατηγορούμενος είπε: «Της είπα (της συντρόφου του) ότι δε σημαίνει κάτι το ότι ανέβασα το πρόσωπό μου. Εκείνη ενώ βρισκόμασταν στο σπίτι της είπε θέλω να δω ποιος σου έχει κάνει like και τότε είδε στο κινητό μου 2 φωτογραφίες με τη εν διαστάσει σύζυγό μου και υπήρξε μια έκρηξη θυμού με βρισιές. Τότε δέχθηκα το πρώτο χτύπημα με τις με έσπρωξε με όλη της δύναμη με τις παλάμες της και μετά μεχαστούκισε δύο φορές και συνέχιζε να με βρίζει… Την απωθούσα προς άμυνά μου και μάζευα τα πράγματα μου να φύγω από το σπίτι της. Τότε δέχθηκα αλλά δύο χαστούκια. Εκείνη το ξεκίνησε όλο αυτό και για αρκετά λεπτά της ώρας εγώδεν ανταπέδιδα. Ουσιαστικά μετά εγώ αμύνθηκα και μετά έφυγα πήγα στο σπίτι μου και υπήρξαν πράγματι κάποια μηνύματα προς εκείνη από μέρους μου» είπε ο κατηγορούμενος δηλώνοντας μάλιστα πως πρόσφατα είχε προσπαθήσει να βάλει τέλος σε αυτή τη σχέση.

 

Η κατάθεση του θύματος

Η δημοσιογράφος εμφανώς ταραγμένη είπε στο δικαστήριο: «Το περιστατικό ξεκίνησε από τις 23 Ιουνίου. Διατηρούσα δεσμό μαζί του ένα χρόνο . Την Κυριακή πήγα να τον παραλάβω από ένα ρεπορτάζ στη Λεωφόρο Αθηνών. Φτάσαμε 9:30 μ.μ. στο σπίτι μου και φάγαμε. Του ζήτησα να μου δείξει φωτογραφίες από το ρεπορτάζ που έκανε στην Ύδρα. Τότε είδα δυο φωτογραφίες με την εν διαστάσει σύζυγό του και τα δύο παιδιά του. Ξεκίνησε κουβέντα για το πού πάμε, αφού δεν είχε πάρει διαζύγιο. Έβγαζε τρελή τη εν διαστάσει σύζυγο του. Του ζήτησα να χωρίσουμε γιατί δεν ήθελα να συνεχιστεί αυτή η σχέση και εκείνος εκνευρίστηκε πολύ και άρχισε να με κατηγορεί και να με βρίζει χυδαία. Έλεγε ότι έχω άλλη σχέση και άρχισε να με φτύνει. Εφόσον με χαστούκισε με έφτυνε, μου έριχνε νερό και κόκα κόλα μουέβαζε τρικλοποδιές και μου έριχνε ακόμη και ανάποδα χαστούκια με αποτέλεσμα να με χτυπήσει στη γνάθο και το αυτί. Αφού κατάφερα να τον διώξω με τα χίλια ζόρια ήμουν μόνη στο σπίτι σε κατάσταση σοκ. Εγώ από το σοκ και τον πόνο που είχα υποστεί κάλεσα ένα φίλο μου και ενώ αυτός είχε φύγει είχε αρχίσει να με παίρνει τηλέφωνο. Πάτησα φραγή και άρχισε να μου στέλνει σε άλλες εφαρμογές μηνύματα. Ήμουν τρομοκρατημένη. Με τον φίλο μου ψάχναμε νοσοκομείο και πήγαμε στο ΚΑΤ και αυτός μου έστειλε μήνυμα ότι βρίσκεται κάτω από το σπίτι μου. Δεν του απάντησα. Συνέχισε και στις 24 του μήνα. Μετά εγώ πήγα στο σπίτι του φίλου μου γιατί φοβόμουν. Τη Δευτέρα έπρεπε να πάω στη δουλειά μου ήμουν τρομαγμένη ζήτησα στο ταξί να περιμένει από κάτω είχα βρει πάνω από 80 κλήσεις. Τη Δευτέρα στη δουλειά ενώ δεν ήθελα να του μιλήσω με βρήκε μόνη μου σε ένα μοντάζ με έπιασε στον ώμο και μου είπε ότι εγώ το προκάλεσε και ότι θα τα πούμε στο μέλλον».

Ο Χατζηδάκης για τη στέγαση ευάλωτων νοικοκυριών: Μέσα στο 2024 ο πρώτος διαγωνισμός για κατοικίες με τη μέθοδο της κοινωνικής αντιπαροχής

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: