Σε νοσοκομείο της Βραζιλίας εδώ και έναν χρόνο ο Νόαμ Τσόμσκι: Αναρρώνει από ισχυρό εγκεφαλικό * Η αντίδρασή του στις ειδήσεις για τον πόλεμο στη Γάζα [video]

File Photo: Ο σπουδαιότερος εν ζωή Αμερικανός διανοούμενος ζει στην Αριζόνα, στα όρια της ερήμου Σονόρα στο Τουσόν. EPA, Raul Martinez




Στη Βραζιλία -χώρα καταγωγής της συζύγου του- νοσηλεύεται αναρρώνοντας από ένα ισχυρό εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη πριν από έναν χρόνο, όπως επιβεβαίωσε η σύζυγός του την Τρίτη.

Η Βαλέρια Τσόμσκι είπε μέσω email ότι ο 95χρονος σύζυγός της βρίσκεται σε νοσοκομείο του Σάο Πάολο, όπου τον μετέφερε με ασθενοφόρο μετά το εγκεφαλικό του Ιουνίου 2023. Το ζευγάρι κατοικεί στη Βραζιλία εκεί από το 2015.  Ο 95χρονος έχει να κάνει δημόσια εμφάνιση από τον περασμένο Ιούνιο, γεγονός που είχε πυροδοτήσει διάφορες εικασίες σχετικά με την υγεία του.

Η γυναίκα του επιβεβαίωσε τις λεπτομέρειες του ρεπορτάζ στη βραζιλιάνικη εφημερίδα Folha de S.Paulo, το οποίο ανέφερε ότι ο Τσόμσκι δυσκολεύεται να μιλήσει και η δεξιά πλευρά του σώματός του έχει επηρεαστεί. Καθημερινά τον επισκέπτεται νευρολόγος, λογοθεραπευτής και πνευμονολόγος.

Η Βαλέρια Τσόμσκι είπε ότι ο σύζυγός της παρακολουθεί τις ειδήσεις στην τηλεόραση και όταν βλέπει εικόνες από τον πόλεμο στη Γάζα, σηκώνει το αριστερό του χέρι σε μια κίνηση θρήνου και θυμού.

Ο Νόαμ Τσόμσκι, ένας από τους πιο παραγωγικούς και πολυαναφερόμενους εν ζωή επιστήμονες, είναι γνωστός για τις μετασχηματιστικές θεωρίες του στη γλωσσολογία, καθώς και για τον πολιτικό του ακτιβισμό και την κριτική του στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, τον καπιταλισμό και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Με πληροφορίες από Time

Ταινίες Πρώτης Προβολής: Από την Μπελούτσι και την Pixar ως τον Χίτσκοκ και τον Μουρνάου – 9 νέες ταινίες απέναντι στο Euro [trailers]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: