Σε φυσικά αίτια οφείλεται ο θάνατος του διάσημου παρουσιαστή του βρετανικού BBC στη Σύμη: Βγήκε το πόρισμα της πρώτης νεκροψίας

FILE PHOTO: Ο Μάικλ Μόσλεϊ, διάσημος παρουσιαστής θεμάτων υγείας και διατροφής στο BBC. Screenshot via YouTube@TheScienceof Sulmates/




Μια πρώτη νεκροψία στη σορό του διάσημου παρουσιαστή του BBC Μάικλ Μόσλεϊ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο θάνατός του οφείλεται σε φυσικά αίτια, σύμφωνα με το BBC.

Το πτώμα του τηλεοπτικού παρουσιαστή βρέθηκε  σε βραχώδη περιοχή στο νησί της Σύμης την Κυριακή – τέσσερις μέρες μετά την εξαφάνισή του.

Η εκπρόσωπος της ελληνικής αστυνομίας Κωνσταντία Δημογλίδου δήλωσε στο BBC ότι η αρχική νεκροψία-νεκροτομή δεν διαπίστωσε τραύματα στο σώμα του που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τον θάνατό του.

  • Η ώρα του θανάτου του Δρ. Μόσλεϊ  συνέβη γύρω στις 16:00 την Τετάρτη, την ημέρα που εξαφανίστηκε.Η κ. Δημογλίδου είπε ότι το αρχικό συμπέρασμα ότι ο Δρ Μόσλεϊ πέθανε από φυσικά αίτια βασίστηκε στη θέση στην οποία βρέθηκε το σώμα του, καθώς και στην έλλειψη τραυματισμών.

Τώρα έχει παραγγελθεί μια τοξικολογική έκθεση και μια ιστολογική έκθεση.

Υπενθυμίζεται ότι το BBC είχε μεταδώσει πλάνα από κάμερα κλειστού κυκλώματος στα οποία φαινόταν ο  Δρ Μόσλεϊ να εξαφανίζεται από το οπτικό πεδίο καθώς κατεβαίνει σε μια πλαγιά κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε αργότερα το πτώμα του.

Πλάνα που τραβήχτηκαν κοντά στο beach bar της Αγίας Μαρίνας, λέγεται ότι δείχνουν τις τελευταίες στιγμές του Δρ. Μόσλεϊ, καθώς κατεβαίνει μια πλαγιά πριν εξαφανιστεί πίσω από έναν τοίχο.

Ο 67χρονος πατέρας τεσσάρων παιδιών δηλώθηκε αγνοούμενος αφού έφυγε από την παραλία του Αγίου Νικολάου για να ξεκινήσει μια βόλτα περίπου στις 13:30 τοπική ώρα την Τετάρτη.

Οι ελληνικές αρχές διεξήγαγαν εκτεταμένη έρευνα για  εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών, υπογραμμίζει το BBC.

Αστυνομική πηγή είπε στο BBC News ότι ο Μόσλεϊ ήταν νεκρός «εδώ και αρκετές ημέρες».

Η σύζυγος του Δρ Μόσλεϊ, Δρ Κλερ Μπέιλι Μόσλεϊ, την Κυριακή είπε:

  • «Έκανε μια απίστευτη ανάβαση, πήρε τη λάθος διαδρομή και κατέρρευσε όπου δεν μπορούσε να τον δει εύκολα η εκτεταμένη ομάδα αναζήτησης», είπε ο Δρ Μπέιλι Μόσλεϊ .

Επίσης απέτισε φόρο τιμής στον «υπέροχο, αστείο, ευγενικό και λαμπρό» σύζυγό της μετά την «καταστροφική» είδηση ​​ότι βρέθηκε το πτώμα του.

 

 

Χρονοδιάγραμμα

Τετάρτη 13:30 τοπική ώρα – Ο Δρ Michael Mosley αφήνει τη γυναίκα του Clare στην παραλία του Αγίου Νικολάου και ξεκινά μια βόλτα

13:50 – Άνθρωπος που κουβαλά ομπρέλα εμφανίζεται στο CCTV στο Πέδι

13:57 – Ο ίδιος άνδρας εμφανίζεται ξανά στη μαρίνα του Pedi με κατεύθυνση βορειοανατολικά

Πέμπτη 11:15 – Η αστυνομία δεν μπορεί να βρει τον παρουσιαστή, γι’ αυτό ενημερώνει την Αθήνα και ζητά βοήθεια από την ελληνική πυροσβεστική

14:00 – Οι ελληνικές πυροσβεστικές υπηρεσίες, με έξι πυροσβέστες και μια ομάδα drone, φτάνουν στη Σύμη

19:00 – Αναπτύχθηκε ελικόπτερο για να βοηθήσει την έρευνα

Παρασκευή – Δύτες συμμετέχουν στην έρευνα στο νερό γύρω από τη Σύμη

Σάββατο 06:00 – Οι πυροσβέστες συνεχίζουν την αναζήτηση

Κυριακή – Οι αρχές που αναζητούν τον Μόσλεϊ βρίσκουν ένα πτώμα




Με πληροφορίες από BBC

 

Ολοκληρώθηκε η νεκροψία του παρουσιαστή του BBC που έχασε την ζωή του στη Σύμη, αποκλείστηκαν οι κακώσεις: Το γράφημα της Daily Mail με τη «διαδρομή θανάτου»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: