Σχέδιο επιχειρησιακών δράσεων καταρτίζει η αστυνομία, για την πρόληψη της οπαδικής βίας και της παραβατικότητας των ανηλίκων

FILE PHOTO: Δυνάμεις των ΜΑΤ. Screenshot by ΕΡΤ via GLOMEX




Επιχειρησιακές δράσεις για την πρόληψη της οπαδικής βίας και της παραβατικότητας των ανηλίκων σχεδιάζει και εφαρμόζει σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης η Ελληνική Αστυνομία, σύμφωνα με σχετικές σημερινές ανακοινώσεις.

Αναλυτικότερα, ως προς το πρώτο, το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί πραγματοποίησαν στοχευμένη δράση σε περιοχές των δήμων Κορδελιού – Ευόσμου και Παύλου Μελά, κατά την οποία ελέγχθηκαν 43 άτομα, εκ των οποίων 19 ήταν ανήλικοι, καθώς και έξι οχήματα. Παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές του νομού.

Για την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων, σχεδιάστηκε ειδική επιχειρησιακή δράση, η οποία υλοποιήθηκε απογευματινές και βραδινές ώρες χθες σε περιοχές του δήμου Παύλου Μελά, με τη συνδρομή αστυνομικών των διευθύνσεων Ασφάλειας, Αστυνομίας, Άμεσης Δράσης και Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο της δράσης, η οποία αναπτύχθηκε σε επιλεγμένα σημεία, ελέγχθηκαν συνολικά 104 άτομα, εκ των οποίων 88 ανήλικοι και προσήχθησαν τρεις εξ αυτών. Σκοπός ήταν η συλλογή στοιχείων και η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.

«Τα στοιχεία που συλλέγονται θα αποτελέσουν αντικείμενο αξιολόγησης, αξιοποίησης και διερεύνησης για το σχεδιασμό στοχευμένων δράσεων σε περιοχές όπου διαπιστώνεται συσσώρευση περιστατικών ανήλικης παραβατικότητας. Ανάλογες εξορμήσεις θα συνεχιστούν στο πεδίο της πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου της νεανικής εγκληματικότητας» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Τραγικό τέλος με 75χρονο αγνοούμενο Ολλανδό τουρίστα στη Σάμο: Εντοπίστηκε νεκρός μετά από έξι μέρες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: