Ρωσίδα που μένει στις ΗΠΑ δικάζεται για προδοσία επειδή είχε κάνει δωρεά $50 σε ΜΚΟ υπέρ της Ουκρανίας: Επέστρεψε για να δει συγγενείς, κινδυνεύει έως και με ισόβια [videos]

Phile Photo epa11424444 Russian President Vladimir Putin (R) and Vietnamese President To Lam (L) attend a welcoming ceremony outside the Presidential Palace in Hanoi, Vietnam, 20 June 2024. EPA/GAVRIIL GRIGOROV/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT




Μια Ρωσοαμερικανίδα, η οποία συνελήφθη νωρίτερα αυτό τον χρόνο ενώ επισκεπτόταν συγγενείς της στη Ρωσία, δικάζεται σήμερα κατηγορούμενη για προδοσία καθώς οι αρχές την κατηγορούν ότι συγκέντρωσε χρήματα για να τα στείλει στον ουκρανικό στρατό.

Η Ξένια Καρελίνα έχει γεννηθεί στη Ρωσία αλλά έχει χτίσει μια νέα ζωή ως αισθητικός σε σπα του Λος Άντζελες αφού μετανάστευσε στις ΗΠΑ πριν από τουλάχιστον μια δεκαετία. Σε περίπτωση που κριθεί ένοχη αντιμετωπίζει ποινή από 12 χρόνια κάθειρξης μέχρι ισόβια.

Η δίκη της θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών, όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις στη Ρωσία. Η αθώωση από την κατηγορία της προδοσίας είναι σπάνια περίπτωση στη Ρωσία.

Το δικαστήριο στην πόλη των Ουραλίων Γεκατερίνμπουργκ, δημοσίευσε ένα σύντομο βίντεο με την Καρελίνα να κάθεται μέσα σε ένα γυάλινο κλωβό, φορώντας τζιν παντελόνι και μια καρό πράσινη μπλούζα και να χαμογελάει ανεπαίσθητα όταν οι δημοσιογράφοι την φωτογραφίζουν.

Τουλάχιστον 12 Αμερικανοί κρατούνται σήμερα σε φυλακές της Ρωσίας σε μια ολοένα και αυξανόμενη λίστα με ξένους υπηκόους που βρέθηκαν μπλεγμένοι στην κρίση στις σχέσεις ανάμεσα στη Μόσχα και την Ουάσινγκτον στη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία.

Η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) συνέλαβε την Καρελίνα τον Ιανουάριο ενώ επισκεπτόταν τους γονείς της και την μικρότερη αδελφή της στο Γεκατερίνμπουργκ.

Η πρώην πεθερά της, η Ελεονόρα Σρεμπρόσκι, δήλωσε τον Φεβρουάριο στο Reuters ότι η Καρελίνα πραγματοποίησε το ταξίδι την περίοδο κοντά στην πρωτοχρονιά όταν ο σύντροφός της της έκανε έκπληξη χαρίζοντάς της ένα αεροπορικό εισιτήριο.

Εκείνη τον είχε διαβεβαιώσει ότι η Ρωσία ήταν “ασφαλής” και ότι δεν είχε κανένα λόγο να φοβάται που εκείνη θα ταξίδευε εκεί, σύμφωνα με την Σρεμπρόσκι.

Αρχικά, η Καρελίνα συνελήφθη για “μια όχι ιδιαίτερα σοβαρή ενέργεια χουλιγκανισμού” και αργότερα της απαγγέλθηκε κατηγορία για προδοσία.

Η Σρεμπρόσκι είπε ότι η Καρελίνα είχε κάνει μια μικρή δωρεά στο Razom for Ukraine, μια μη κυβερνητική οργάνωση με έδρα τη Νέα Υόρκη, η οποία στέλνει μη στρατιωτική βοήθεια στη χώρα, στην οποία εισέβαλαν οι ρωσικές δυνάμεις το 2022.

Η Καρελίνα, η οποία είναι περίπου 30 ετών, έφθασε στις ΗΠΑ το 2012 μέσω ενός προγράμματος πρακτικής εξάσκησης σε δουλειά, και για ένα μικρό διάστημα υπήρξε παντρεμένη με τον γιό της Σρεμπρόσκι.

Ο πρώην σύζυγός της την περιέγραψε ως μια γυναίκα που της άρεσε η διασκέδαση και δεν έδειχνε μεγάλο ενδιαφέρον για την πολιτική.

Στα προφίλ της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπάρχουν φωτογραφίες που την δείχνουν μόνη ή με φίλους της στην παραλία και σε ταξίδια αλλά χωρίς κάποιο πολιτικό μήνυμα. Μια φωτογραφία από τον Νοέμβριο του 2021 την δείχνει με ένα μακρύ φόρεμα, χαμογελαστή, να κουνά μια μικρή αμερικανική σημαία με τη λεζάντα “Υπηκοότητα”.

Με πληροφορίες από Reuters- AFPμέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΑΡ.ΜΙ
Λονδίνο, Βρετανία

H Μόσχα συνεχίζει τον αφανισμό των Ουκρανικών υποδομών: Νέοι ρωσικοί βομβαρδισμοί με drones και πυραύλους

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: