Πτώση στο άνοιγμα των συναλλαγών για τις μετοχές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Βαρύ το κλίμα από τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων

Εικόνα από το Χρηματιστήριο της Μαδρίτης. EPA/Vega Alonso del Val




Πτώση σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, με τις αυξημένες αποδόσεις των κρατικών ομολόγων να βαρύνουν το κλίμα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,2% στις 10:15 ώρα Ελλάδας, αφού έκλεισε με άνοδο 1,2% στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Η αμερικανική κεντρική τράπεζα (Fed) διατήρησε χθες αμετάβλητα τα επιτόκιά της, ψαλιδίζοντας παράλληλα τις προσδοκίες επενδυτών για διαδοχικές μειώσεις μέχρι το τέλος του έτους.

Αυξημένες ήταν οι αποδόσεις των ομολόγων σε όλη την ευρωζώνη, με την απόδοση του γερμανικού 10ετούς τίτλου να διαμορφώνεται στο 2,551%.

Οι περισσότεροι κλάδοι κινούνταν σε αρνητικό έδαφος, με τις μετοχές των εταιριών ακινήτων, που επηρεάζονται εύκολα από την πορεία των επιτοκίων, να υποχωρούν κατά 0,8%.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λονδίνο, Βρετανία

Σχέδια για νέες πρόωρες αποπληρωμές δανείων από το Ελληνικό Δημόσιο: Ανοίγει ο «κουμπαράς» των ταμειακών διαθεσίμων των 36,1 δισ. ευρώ

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: