Πρώτος στα καθαρά νερά κολύμβησης ο Δήμος Παραλιμνίου με 18 «Γαλάζιες Σημαίες» από τις 76 στο σύνολο των παραλιών της Κύπρου

FILE PHOTO: Οι παραλίες του Δήμου που εξασφάλισαν Γαλάζια Σημαία είναι: Αρμυροπήγαδο, Λομπαρδί, Γλυκύ Νερό, Κάππαρης, Σκουταρόσπηλιοι, Αγία Τριάδα, Μηνάς, Βρυσούδια, Λούμα, Περνέρα, Ποτάμι, Βρύση Γ, Βρύση Β, Βρύση Α, Πρωταράς (Fig Tree Bay), Βυζακιά, Νησιά και Νησιά Gardens. Photo: ΚΥΠΕ




Δεκαοκτώ από τις συνολικά 76 Γαλάζιες Σημαίες της Κύπρου απονεμήθηκαν στον Δήμο Παραλιμνίου, ο οποίος κατέκτησε και την πρώτη θέση σε καθαρότητα νερών κολύμβησης, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου.

Οι παραλίες του Δήμου που εξασφάλισαν Γαλάζια Σημαία είναι: Αρμυροπήγαδο, Λομπαρδί, Γλυκύ Νερό, Κάππαρης, Σκουταρόσπηλιοι, Αγία Τριάδα, Μηνάς, Βρυσούδια, Λούμα, Περνέρα, Ποτάμι, Βρύση Γ, Βρύση Β, Βρύση Α, Πρωταράς (Fig Tree Bay), Βυζακιά, Νησιά και Νησιά Gardens.

Όπως σημειώνεται, «οι Γαλάζιες Σημαίες απονεμήθηκαν στον Δήμο Παραλιμνίου κατά την εκδήλωση απονομής Γαλάζιων Σημαιών στις παραλίες της Κύπρου που πληρούν τα κριτήρια και απονέμονται από τον Εθνικό Κριτή της Γαλάζιας Σημαίας και τον Οργανισμό CYMEPΑ. Συνολικά Γαλάζιες Σημαίες απονεμήθηκαν σε 18 παραλίες του Δήμου Παραλιμνίου από τις 76 που απονεμήθηκαν παγκύπρια».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η Γαλάζια Σημαία, είναι ένας διεθνής θεσμός που προωθεί την περιβαλλοντική συνείδηση και απονέμεται σε παραλίες που πληρούν τα κριτήρια της αξιολόγησης του Εθνικού Κριτή για την καθαρότητα των νερών κολύμβησης. Αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο, που επιβραβεύει τις οργανωμένες ακτές και απονέμεται με αυστηρά κριτήρια».

Προστίθεται ότι «μέσα από τον θεσμό βραβεύονται οι παραλίες οι οποίες επιτυγχάνουν υψηλούς ποιοτικούς περιβαλλοντικούς στόχους. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μιας ακτής με τη Γαλάζια Σημαία είναι η εξαιρετική ποιότητα των νερών κολύμβησης, ενώ λαμβάνονται επίσης υπόψη άλλα 33 κριτήρια αξιολόγησης για τις ακτές και 38 για τις μαρίνες, που πιστοποιούν, ανάμεσα σε άλλα, την ασφάλεια των λουομένων, την όσο το δυνατόν πληρέστερη πληροφόρηση των επισκεπτών, την καθαριότητα και οργάνωση της ακτής και του παράκτιου χώρου, την προστασία του φυσικού πλούτου και την προώθηση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης».

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΚ

Πρώτη επίσημη επίσκεψη Προέδρου του Μαυροβουνίου στην Κύπρο: Επαφές με Νίκο Χριστοδουλίδη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: