Πρώτος φιναλίστ των τελικών της Basket League ο Ολυμπιακός: Νίκησε 84-71 το Περιστέρι και περιμένει Παναθηναϊκό ή Άρη [video]

Ο παίκτης του Περιστερίου, Τζόε Ράγκλαντ (3Δ) και ο παίκτης του Ολυμπιακού, Τόμας Γουόκαπ (3Α) διεκδικούν την μπάλα, κατά τη διάρκεια του αγώνα μπάσκετ Περιστέρι – Ολυμπιακός για τον 2ο αγώνα των ημιτελικών των play off του πρωταθλήματος της Basket League, στο Κ.Γ. Περιστερίου, το Σάββατο 1 Ιουνίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ




«Πατώντας γκάζι» στην πρώτη και στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός πέρασε άνετα από το κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου» με νίκη επί του Περιστερίου, στη δεύτερη αναμέτρηση των ημιτελικών των playoffs της Basket League μέσα σε λίγα 24ωρα.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έκανε το 2-0, «σκούπισε» τη σειρά και προκρίθηκε στους «τελικούς» του πρωταθλήματος, όπου θα διεκδικήσει τον τίτλο.

Ο αντίπαλος του Ολυμπιακού στην καταληκτική φάση της διοργάνωσης θα προκύψει από το νικητή του άλλου ζεύγους της τετράδας, ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Άρη, με τους «πράσινους» να έχουν κάνει ήδη το 1-0 και να παίζουν την Κυριακή στην Θεσσαλονίκη (2/6, 16:45) για να τελειώνουν και να προετοιμαστούν για τα ντέρμπι των «αιωνίων».

Πραγματοποιώντας ίσως το καλύτερο πρώτο του 10λεπτο στην τρέχουσα σεζόν με επιθετική πολυφωνία (10/12 διπ. – 4/6 τρ.) και εξαιρετική άμυνα (δέχτηκε μόλις 13 πόντους), ο Ολυμπιακός αφού προηγήθηκε 14-0 (!) έδειξε διάθεση να δώσει από πολύ νωρίς διαδικαστικό χαρακτήρα στο δεύτερο ημιτελικό των playoffs του πρωταθλήματος.




Το 35-13 της πρώτης περιόδου καταδεικνύει την απόλυτη κυριαρχία της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα σε όλους τους «τομείς», αλλά όπως αποδείχθηκε τίποτα δεν είχε τελειώσει!

Στο δεύτερο 10λεπτο τα δεδομένα άλλαξαν με τους γηπεδούχους να «επιστρέφουν» από το -23 και να μειώνουν σε 40-45 περίπου δύο λεπτά πριν το ημίχρονο.

Για να συμβεί αυτό η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη έπαιξε καταπληκτική άμυνα και παρότι οι «ερυθρόλευκοι» είχαν 6/12 τρίποντα και οι «κυανοκίτρινοι» 6/16, κατάφερε σιγά-σιγά να ρίξει την εις βάρος της μεγάλη διαφορά. Με ένα επιμέρους σκορ 12-3 το Περιστέρι έκλεισε το πρώτο 20λεπτο στο -5 (44-49), δείχνοντας αποφασισμένο να παλέψει.

Βλέποντας τα πράγματα να «ζορίζουν», οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν στο τρίτο 10λεπτο αποφασισμένοι να «αποκαταστήσουν την τάξη» και βγάζοντας μεγάλη ενέργεια και γρήγορες επιστροφές κατάφεραν να πάρουν γρήγορα διψήφια διαφορά η οποία έφτασε στο 67-51 τρία λεπτά πριν κλείσει το δεκάλεπτο, δίνοντας επί της ουσίας τέλος στο ματς.

Στην τελευταία περίοδο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κάπως, αλλά με τον Ολυμπιακό να ελέγχει πλήρως το παιχνίδι και να φτάνει άνετα στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 13-35, 44-49 (ημ.), 60-73, 71-84

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Συμεωνίδης, Καρπάνος, Χριστινάκης

Οι συνθέσεις:

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Βασίλης Σπανούλης): Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ 5 (1), Ράγκλαντ 21 (2), Γουίλιαμς 9 (3), Τόμπσον 12, Χουγκάζ 4, Ντάνγκουμπιτς 2, Πουλιανίτης 13 (3), Κασελάκης, Ρένφρο 3, Ξανθόπουλος 2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 10 (2), Κάναν 11 (2), Παπανικολάου 11 (1), Πίτερς 20 (2), Μιλουτίνοβ 17, Γουίλιαμς-Γκος 4, Λούντζης, Λαρεντζάκης 3 (1), Ναζ Μήτρου-Λονγκ 2, Πετρούσεβ 2, ΜακΚίσικ 3 (1).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Νέες διακρίσεις για τον Ολυμπιακό: Tέσσερις παίκτες του στην κορυφαία ενδεκάδα, σάρωσε τα βραβεία ο Ελ Κααμπί [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: