Ασυνείδητοι προκάλεσαν πυρκαγιά στην Υδρα στην περιοχή Άγιος Νικόλαος πετώντας πυροτεχνήματα από ιδιωτικό σκάφος [video, photo]

Φωτιά καίει δέντρα σε ορεινή περιοχή του Δήμου Άργους Μυκηνών, στην περιοχή Λυρκείας – Δούκα, Παρασκευή 21 Ιούνιου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στην παραλία Άγιος Νικόλαος στην Ύδρα. Κάποιοι ασυνείδητοι, ενώ διασκέδαζαν σε ιδιωτικό σκάφος, πετάξανε πυροτεχνήματα, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν πυρκαγιά στην περιοχή.

Η φωτιά προκλήθηκε γύρω στις 22:45 τη νύχτα της Παρασκευής (21/6) και σύμφωνα με πληροφορίες, όταν αντιλήφθηκαν τι είχαν κάνει, προσπάθησαν να σβήσουν τη φωτιά και, όταν δεν τα κατάφεραν, αρκέστηκαν να ειδοποιήσουν την Πυροσβεστική και έφυγαν.

Η Πυροσβεστική αναφέρει ότι η πυρκαγιά έκαιγε δασική έκταση σε δύσβατο σημείο, που δεν έχει δρόμο, ενώ δεν υπάρχει κοντά και κάποιος οικισμός.




Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι δυνάμεις της προσέγγισαν το σημείο της φωτιάς με πλοιάριο του Λιμενικού, προκειμένου να επιχειρήσουν για την κατάσβεσή της. Στο σημείο επιχειρούν να φτάσουν με πλοιάριο του Λιμενικού εθελοντές πυροσβέστες.




«Μας προκαλεί αγανάκτηση ότι κάποιοι τόσο ανεύθυνα ρίχνουν πυροτεχνήματα σε πευκοδάσος» δήλωσε το πρωί του Σαββάτου ο δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης.

Ο ίδιος, μάλιστα, είπε ότι ο δήμος θα κινηθεί αστικά κατά αυτών που προκάλεσαν τη φωτιά όταν αυτοί εντοπιστούν από τις αρχές.

«Είμαστε στο πικ της τουριστικής περιόδου καλό είναι να είνα όλοι υπεύθυνοι για το τι κάνουν» πρόσθεσε ο δήμαρχος Ύδρας μιλώντας στην ΕΡΤ.

Μάχη με τις φλόγες στην Ηλεία, εκκενώθηκαν εφτά χωριά, καταστροφές σε σπίτια: Ισχυροί άνεμοι και πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: