Προειδοποιήσεις για κύμα καύσωμα στις Ηνωμένες Πολιτείες: Την επόμενη εβδομάδα θα φτάσει από το κεντρικό τμήμα της χώρας στο Σικάγο και τη Νέα Υόρκη

epa11406295 Cricket fans watch the USA vs India Cricket World Cup game live broadcast at the ICC Men’s T20 Cricket World Cup 2024 Fan Park in North Oculus Plaza, New York, New York, USA, 12 June 2024. EPA, SARAH YENESEL




Πολλοί τομείς των κεντρικών και των ανατολικών ΗΠΑ ετοιμάζονται για κύμα καύσωνα που θα εκδηλωθεί την επόμενη εβδομάδα, με θερμοκρασίες ασυνήθιστα υψηλές για τον Ιούνιο.

«Οι θερμοκρασίες θα απογειωθούν την επόμενη εβδομάδα σε μεσοδυτικές και βορειοδυτικές» περιοχές της χώρας, προειδοποίησε χθες Παρασκευή μέσω X η αμερικανική εθνική μετεωρολογική υπηρεσία (NWS), τονίζοντας πως προεξοφλεί «δεκάδες» ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών.

Το κύμα ζέστης θα αρχίσει να πλήττει από αύριο Κυριακή το κεντρικό τμήμα των ΗΠΑ και θα εξαπλωθεί προς το μεσοδυτικό και το βορειοανατολικό ως την Τρίτη. Αναμένεται να διαρκέσει όλη την ερχόμενη εβδομάδα, επισήμανε η NWS.

«Η ζέστη είναι η κυριότερη αιτία θανάτων οφειλόμενων στις μετεωρολογικές συνθήκες τα περισσότερα χρόνια. Πάρτε τη σοβαρά», υπογράμμισε η μετεωρολογική υπηρεσία.

Η αμερικανική πρωτεύουσα Ουάσιγκτον ενεργοποίησε ήδη «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» από χθες, γνωστοποίησε η δήμαρχός της Μέριελ Μπάουζερ, καθώς «προβλέπονται ακραίες θερμοκρασίες την επόμενη εβδομάδα».

Ο υδράργυρος αναμένεται να φθάσει τους 38° Κελσίου την 23η Ιουνίου.

Κι άλλες μεγάλες πόλεις (Σικάγο, Νέα Υόρκη) αναμένεται να δοκιμαστούν.

Σύμφωνα με επιστήμονες, οι επανειλημμένοι και μακράς διάρκειας καύσωνες είναι αναμφισβήτητη ένδειξη της υπερθέρμανσης του πλανήτη κι αναμένεται να πολλαπλασιαστούν, να επιμηκυνθούν και να κλιμακωθούν ακόμη περισσότερο τα επόμενα χρόνια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Ουάσιγκτον, United States

Ο Τραμπ που γίνεται σήμερα 78, αποκαλεί γέρο τον Μπάιντεν που είναι 81: Όπως και να’χει ο Λευκός Οίκος θα γίνει… ΚΑΠΗ, αλλά δεν θα κρίνει αυτό τον νικητή

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: