Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για τους 13 παράτυπους μετανάστες στην νεκρή ζώνη: Χειρισμoί στο πλαίσιο του παρελθόντος με εμπλοκή της ΟΥΝΦΙΚΥΠ

FILE PHOTO: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ. PIO, Andreas Loucaides




Γίνεται ο ίδιος χειρισμός που έγινε και στο παρελθόν, είπε ο Προέδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σχετικά με την ύπαρξη 13 παράτυπων μεταναστών στη νεκρή ζώνη.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους, στο περιθώριο των εγκαινίων του νέου κτιρίου του Αστυνομικού Σταθμού Πισσουρίου για την ύπαρξη 13 παράτυπων μεταναστών στη νεκρή ζώνη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, είπε ότι «όντως» υπάρχει αριθμός 13 παράτυπων μεταναστών, στη νεκρή ζώνη, «είμαστε σε επαφή με την ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών για κάλυψη των όποιων ανθρωπιστικών αναγκών που προκύπτουν».

«Είναι ένα θέμα που είχαμε και στο παρελθόν και το διαχειριστήκαμε, και στο πλαίσιο του χειρισμού που έγινε την προηγουμένη φορά, θα γίνει και στην συγκεκριμένη περίπτωση», πρόσθεσε.

Είπε ότι οι αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι σε συνεχή επαφή με την ΟΥΝΦΙΚΥΠ εδώ και μέρες, «δεν προέκυψαν όλοι οι μετανάστες μαζί, είναι σταδιακά, και υπάρχει αυτός ο αριθμός σήμερα».

Ερωτηθείς για τον λόγο που παραμένουν εκεί, και αν είναι αυτή η τακτική που ακολουθείται σε τέτοιες περιπτώσεις, ή είναι επειδή δεν ζήτησαν πολιτικό άσυλο, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι η διαχείριση του μεταναστευτικού «είτε αφορά τις θαλασσές μας, είτε αφορά τις κατεχόμενες περιοχές, και από την Τουρκία, χρήζει μιας πολυεπίπεδης, αν θέλετε, προσέγγισης, και ως Κυπριακή Δημοκρατία θα πράξουμε ό,τι είναι αναγκαίο έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο θέμα».

Είπε ότι δεν επιθυμούσε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες όσον αφορά τη συγκεκριμένη περίπτωση και επανέλαβε ότι έγινε και στο παρελθόν χειρισμός και μέσα στο ίδιο πλαίσιο, γίνεται και αυτή την στιγμή.

Σε ερώτηση αν πιστεύει ότι υπάρχει στήριξη από την ΕΕ, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, απάντησε «σίγουρα. Υπάρχει στήριξη έχουμε βοήθεια από την ΕΕ», σημειώνοντας ότι υπάρχει «σοβαρή μείωση» αφίξεων παράτυπων μεταναστών λόγω των ενεργειών της Κυβέρνησης και ότι έχουν αυξηθεί πολύ οι επιστροφές. «Έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο, συγκεκριμένο πλάνο το οποίο φέρνει αποτελέσματα», είπε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και εξέφρασε «απόλυτη βεβαιότητα ότι θα αντιμετωπίσουμε αυτή τη μεγάλη πρόκληση». Από κει και πέρα, πρόσθεσε, όποια βοήθεια δίνεται από την ΕΕ και μπορεί να ενισχυθεί αυτό, «είναι ευπρόσδεκτη».

Ανθρωπιστική βοήθεια από ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Άμεση ανθρωπιστική βοήθεια από την Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ), συμπεριλαμβανομένων τροφής, νερού, στέγης και ιατρικής βοήθειας για τα πιο ευάλωτα άτομα, είπε στο ΚΥΠΕ ότι λαμβάνουν μετανάστες, οι οποίοι βρίσκονται στη νεκρή ζώνη, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Αλίμ Σιντίκ.

Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ, ο κ. Σιντίκ, ανέφερε ότι είναι στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά.

«Λαμβάνουν άμεση ανθρωπιστική βοήθεια από την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, συμπεριλαμβανομένων τροφής, νερού, στέγης και ιατρικής βοήθειας για τα πιο ευάλωτα άτομα», ανέφερε ο κ. Σιντίκ.

Ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε σε δηλώσεις του νωρίτερα απόψε ότι πρόκειται για 13 παράτυπους μετανάστες.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, τα άτομα αυτά βρίσκονται στην νεκρή ζώνη, στην περιοχή πίσω από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, από την Τρίτη.

Με πληροφορίες ΚΥΠΕ/ΣΚ/ΕΑΝ/ΓΒΑ
Λευκωσία, Κύπρος

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για τους 13 παράτυπους μετανάστες στην νεκρή ζώνη: Χειρισμoί στο πλαίσιο του παρελθόντος με εμπλοκή της ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: