Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για αναβάθμιση από S&P’s: Θα συνεχίσουμε την οικονομική πολιτική στήριξης ευάλωτων ομάδων και της ενίσχυσης της μεσαίας τάξης και των επιχειρήσεων

O Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης προβαίνει σε δηλώσεις στα ΜΜΕ. PIO, andreas Loucaides




Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, χαιρέτισε τη νέα αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου, “της 5ης κατά σειρά από την ανάληψη της διακυβέρνησης του τόπου, αυτή τη φορά από τον διεθνή Οίκο Αξιολόγησης Standard and Poor’s, η οποία επιβεβαιώνει τη θετική προοπτική της κυπριακής οικονομίας”.

Παράλληλα, τόνισε πως “η Κυβέρνηση θα συνεχίσει με την ίδια αποφασιστικότητα να εφαρμόζει εκείνη την οικονομική πολιτική η οποία της επιτρέπει να στηρίζει αποτελεσματικά τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, ενισχύοντας, ταυτόχρονα τόσο τη μεσαία τάξη όσο και τις επιχειρήσεις”.

Σε γραπτή του δήλωση ο Πρόεδρος σημείωσε ότι “είναι σημαντικό ότι οι S&P’s προβλέπουν έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην ΕΕ κατά την περίοδο 2024-2027. Και αυτό παρά τις σοβαρές προκλήσεις που προκύπτουν σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο από τους συνεχιζόμενους πολέμους στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή”.

Το γεγονός, τόνισε, ότι ο διεθνής Οίκος αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας από ΒΒΒ σε ΒΒΒ+ διατηρώντας ταυτόχρονα την προοπτική σε θετική, αποδεικνύει την ορθότητα της οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης που βασίζεται στο τρίπτυχο: δημοσιονομική υπευθυνότητα, χρηματοπιστωτική σταθερότητα και συνεχείς μεταρρυθμίσεις.

Ο Πρόεδρος ανέφερε, ακόμη, ότι η πρόσβαση στις διεθνείς αγορές και η προσέλκυση ξένων επενδύσεων είναι, ανάμεσα σε άλλα, απαραίτητα συστατικά για τη διατήρηση της κυπριακής οικονομίας σε αναπτυξιακή πορεία.

Με πληροφορίες ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Aναβαθμίζει την αξιολόγηση της Κύπρου σε «BBB+» o S&P’s: Σημείωσε το υψηλότερο ενοποιημένο δημοσιονομικό πλεόνασμα στην ευρωζώνη, το 2024

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: