«Προχώρα με την κλίση σου»: Ο Πάπας Φραγκίσκος γράφει σε νεαρό που λόγω ομοφυλοφιλίας αποκλείστηκε από το ιεροδιδασκαλείο

File Photo: Pope Francis, escorted by Archbishop of Malta, Charles Scicluna (back) sits aboard a ferry-boat leaving Valletta’s port en route to the island of Gozo. EPA, ANDREAS SOLARO / POOL




Πριν από λίγες μέρες ένας 22χρονος, με ηλεκτρονική αλληλογραφία και μέσω της εφημερίδας Il Messaggero, είχε γράψει στον Πάπα Φραγκίσκο πως είχε αποκλειστεί από το σεμινάριο αφού αποκάλυψε την ομοφυλοφιλία του.

Ένα μήνυμα που ακολουθεί την πληροφορία σύμφωνα με την οποία ο Πάπας Φραγκίσκος απέρριψε την πρόσβαση ομοφυλοφίλων στο ιεροδιδασκαλείο λόγω “υπερβολικής ομοφυλοφιλίας” στους εν λόγω χώρους της Εκκλησίας.

Μάλιστα ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας φέρεται πως είχε χρησιμοποιήσει τον όρο ‘φροτσιάτζινε’, προσβλητικός όρος το οποίο παραπέμπει στην ομοφυλοφιλία, γεγονός που προκάλεσε σοβαρότατες αντιδράσεις.

Την επομένη της ατυχούς έκφρασης, το Γραφείο Τύπου της Αγίας Έδρας είχε διευκρινίσει ότι “ο Πάπας δεν είχε ποτέ την πρόθεση να προσβάλει ή να εκφραστεί με ομοφοβικούς όρους και ζητά συγγνώμη από όσους αισθάνθηκαν προσβεβλημένοι από τη χρήση ενός όρου, που αναφέρεται από άλλους”.

Τη Δευτέρα 3/06, σύμφωνα με την εφημερίδα L’Avvenire, ο Πάπας Φραγκίσκος απάντησε στον 22χρονο με σημείωμα γραμμένο ιδιόχειρα, και φαίνεται να το έπραξε με εγκάρδιο τόνο.

Στον νεαρό που είχε κάνει λόγο για “τοξικό και εκλεκτό κληρικαλισμό” ο Πάπας απάντησε: “Ξέρεις ότι ο κληρικαλισμός είναι μάστιγα; Είναι μια κακή κοσμικότητα και, όπως λέει ένας μεγάλος θεολόγος ‘η κοσμικότητα είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί στην Εκκλησία’, χειρότερο και από την εποχή των παλλακίδων Παπών”.

“Ο Ιησούς καλεί τους πάντες, τους πάντες” πρόσθεσε ο Πάπας. “Κάποιοι θεωρούν την Εκκλησία ως τελωνείο και αυτό είναι κακό. Η Εκκλησία πρέπει να είναι ανοιχτή σε όλους. Αδελφέ, προχώρα με την κλίση σου” ολοκληρώνει ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος πρόσθεσε: “Προσεύχομαι για σένα, σε παρακαλώ κάνε το για μένα (το έχω ανάγκη). Είθε ο Κύριος να σε ευλογεί και η Παναγία μας να σε φυλάει. Αδελφικά, Φραγκίσκος”.

Ο νεαρός σχολίασε την απάντηση του Ποντίφικα ως “όμορφη”, εφόσον αφήνει να κατανοεί κανείς “ποιος είναι ο πραγματικός Πάπας, δεν είναι αυτό που μας έχουν κάνει να πιστέψουμε” και πρόσθεσε πως “αυτή η επιστολή μου δίνει ελπίδα, το Σεμινάριο παραμένει ένα όνειρο που δεν έχει παραμεριστεί”.

Πηγή: ertnews, Κρίστιαν Μαυρής

«Olympics Has Fallen» ή, αλλιώς, χρυσό μετάλλιο στην παραπληροφόρηση: Τομ Κρουζ μέσω ΑΙ επιστράτευσε η Ρωσία για να σπείρει τον τρόμο για τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: