Πότε και που θα συναντήσει τον Πρόεδρο της Κύπρου η Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ; Ήξεις-αφίξεις τα Ηνωμένα Έθνη, ο κατοχικός ηγέτης πάει στη Βρετανία!!!

FILE PHOTO: Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης με την προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό κα María Ángela Holguín Cuellar. Φωτογραφία Twitter, UN Cyprus, @UN_CYPRUS




Θολό παραμένει το τοπίο για τα επόμενα βήματα της προσωπικής απεσταλμένης του γενικού γραμματέα για το Κυπριακό, της κ. Μαρίας Ανχελας Ολγκίν Κουεγιάρ.

Ενώ από την έδρα των Ηνωμένων Εθνών διαβεβαίωναν για νέα κάθοδο της κ. Ολγκίν στο νησί και την ίδια την κολομβιανή αξιωματούχο να βολιδοσκοπούσε για συναντήσεις μετά την 24η Ιουνίου, το σκηνικό αλλάζει άρδην και όλα παραμένουν ρευστά.

Ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Φαρχάν Χακ, στην ερώτηση της Γεωργίας Γαραντζιώτη αν έχει κάποια πληροφορία για την επίσκεψη της Μαρία Ολγκίν στην Κύπρο απάντησε:

«Σε αυτό το στάδιο, όχι. Θα σας ενημερώσουμε άμεσα μόλις υπάρξουν νεότερα για τυχόν επίσκεψη της κ. Ολγκίν στην Κύπρο».

Έπειτα, του υπενθύμισε πως ο κ. Στεφάν  Ντούζιαρικ, ο επικεφαλής εκπρόσωπος του Γ.Γ. του ΟΗΕ, είχε επιβεβαιώσει πριν από μια εβδομάδα ότι η κ. Ολγκίν θα ταξίδευε στην Κύπρο για να συνεχίσει τις προσπάθειές της για εξεύρεση κοινής βάσης μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο κύριος Χακ απάντησε: « Έχετε δίκιο. Όταν οριστικοποιηθεί το ταξίδι και λάβουμε τις ημερομηνίες, θα σας τις κοινοποιήσουμε».

Αυτό που ως σενάριο επικρατεί τις τελευταίες ώρες, είναι πιθανή συνάντηση της κ. Ολγκίν και του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 27 με 28 Ιουνίου.

Σενάριο που εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαιώνει την άρνηση του Ερσίν Τατάρ στη βολιδοσκόπηση της κ. Ολγκίν για νέα επίσκεψη στην Κύπρο περί τα τέλη τρέχοντος μηνός. Εξάλλου ο κατοχικός ηγέτης εκείνη την περίοδο θα βρίσκεται στο Μπελφαστ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σε μία άλλη εξέλιξη, επιβεβαιώνεται η παρουσία του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα στις 20 Ιουλίου, όπου προγραμματίζονται …εντυπωσιακές, όπως διαρρέεται, εορταστικές εκδηλώσεις για τα 50χρονα της βάρβαρης τουρκικής εισβολής.

Ο Ερντογάν θα εορτάσει την μαύρη επέτειο με χορούς, μουσικές και νταούλια…

Εξαιρετικά αντιπαραγωγικές οι απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, προς την Κύπρο, δηλώνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: