Πολλαπλά πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα: Μήνυμα 112 σε Πέλλα, Κιλκίς και Λάρισα * Μάχη με τις φλόγες σε Αγρίνιο και Λιβαδειά [videos]

Πυρκαγιά ξέσπασε σε χωράφι στην Περιφερειακή οδό Τρικάλων-Λάρισας στο ύψος των ΤΕΙ, Λάρισα Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024. Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο από δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενώ στο σημείο υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας. Η φωτιά εξαπλώθηκε στις εργατικές κατοικίες του Αγίου Θωμά στη Λάρισα, προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής. Από τη φωτιά πυκνοί καπνοί έχουν σκεπάσει μεγαλη έκταση της πόλης. Στο σημείο μέχρι στιγμής επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα για να θέσουν την φωτιά υπό έλεγχο. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ




Σε εξέλιξη βρίσκονται πυρκαγιές σε δασικές εκτάσεις ανά την Ελλάδα, καθώς , έχουν ξεσπάσει φωτιές σε αγροτοδασική έκταση στο Ελευθεροχώρι Πέλλας, στο Καινούργιο Αγρινίου, στο Χέρσο Κιλκίς, στον Άγιο Θωμά Λάρισας, στο Ακόντιο Λιβαδειάς και στην περιοχή Μελισσουργός Θεσσαλονίκης.

Λάρισα

Μια ακόμη φωτιά ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι  στη Λάρισα, όπου καίγεται χαμηλή βλάστηση στην περιοχή του Αγίου Θωμά. Οι φλόγες είναι στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών, χωρίς να έχουν περάσει στα σπίτια.

Υπάρχουν πληροφορίες πως στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου, υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι δεν κινδυνεύουν αλλά λόγω της φωτιάς δεν μπορούν να φύγουν από το σημείο. Μάλιστα, εστάλη και μήνυμα 112 στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Στο σημείο έχουν κινητοποιηθεί 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα και ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πυροσβεστικής η πυρκαγιά είναι ελεγχόμενη (16:15).

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα το μεσημέρι, είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά κοντά στο χωριό Αμπελωνας, σημάνοντας συναγερμό, αφού πλησίαζε σε κατοικημένες περιοχές. Η φωτιά αυτή αντιμετωπίστηκε χωρίς περαιτέρω προβλήματα.

Σημειώνεται πως στην ευρύτερη περιοχή πνέουν άνεμοι.

Αρκαδία

Σε εξέλιξη είναι η φωτιά στην περιοχή Τσελεπάκου Αρκαδίας, στο Μαίναλο όπου καίγονται ξερά χόρτα. Επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, υδροφόρες του Δήμου Τριπολης, μηχανήματα έργου. Η φωτιά δεν είναι κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Αγρίνιο
Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική υπηρεσία για πυρκαγιά στην περιοχή του Καινούργιου, στο Αγρίνιο.

Η φωτιά καίει έκταση με χαμηλή βλάστηση. Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 27 πυροσβέστες, ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 6ης ΕΜΟΔΕ και10 οχήματα. Από αέρος συνδράμουν στην επιχείρηση κατάσβεσης 2 ελικόπτερα. Το έργο της πυρόσβεσης βοηθούν και υδροφόρες ΟΤΑ.

Λιβαδειά

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ακόντιο Λιβαδειάς, ενώ για την κατάσβεσή της επιχειρούν 30 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 4ης ΕΜΟΔΕ και 18 οχήματα. Από αέρος συνδράμουν δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη, ενώ στις επιχειρήσεις συνεισφέρουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Θεσσαλονίκη

Πυρκαγιά ξέσπασε και σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μελισσουργός Θεσσαλονίκης. Επιχειρούν 37 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα της 2ης ΕΜΟΔΕ,15 οχήματα, 1 Ε/Π και 2 Α/Φ.

 

Πέλλα

Στην Πέλλα, η φωτιά καίει χορτολιβαδική έκταση, ενώ στην περιοχή επιχειρούν 28 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 10 οχήματα. Ρίψεις νερού πραγματοποίησαν δύο αεροπλάνα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Πέλλας, Ευστάθιο Φουντουκίδη, ενώ αρχικά φαινόταν ότι η φωτιά ελέγχεται, ο άνεμος άλλαξε διεύθυνση και πλέον πνέει προς την πλευρά του Ελευθεροχωρίου. Αυτή τη στιγμή καίει μέσα σε χαράδρα, σχετικά κοντά στον οικισμό, ο οποίος αποτελείται κατά βάση από εξοχικές κατοικίες.

Νωρίτερα, προειδοποιητικό μήνυμα εστάλη από το 112 προκειμένου οι κάτοικοι να παραμείνουν σε ετοιμότητα. Οπως ανέφερε ο κ. Φουντουκίδης, έχει ειδοποιήσει την ΕΛ.ΑΣ., σε περίπτωση που απαιτηθεί επιχείρηση εκκένωσης. Πρόσθεσε δε πως τα αεροπλάνα που επιχειρούσαν νωρίτερα, μετέβησαν στο μέτωπο του Κιλκίς και πλέον στην περιοχή αναμένονται εναέρια μέσα από την Αγχίαλο.

Κιλκίς

Στην περιοχή Χέρσο του Κιλκίς, η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση, ενώ στο σημείο επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 16 οχήματα και δύο αεροσκάφη.Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στο μέτωπο πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: