Πειθαρχικό έλεγχο ζήτησε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου κατά των δικαστών που άφησαν ελεύθερο, για άλλη υπόθεση βιασμού, τον 37χρονο δολοφόνο της ανήλικης στην Ηλεία

FILE PHOTO: Αποψη του κτιρίου του Αρείου Πάγου, ΑΠΕ ΜΠΕ, ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ




Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα, παρενέβει στην υπόθεση βιασμού 14χρονης από τον 37χρονο δράστη της δολοφονίας της 11χρονης στην Ηλεία, ο οποίος τότε αφέθηκε ελεύθερος με αναστολή παρά το γεγονός ότι είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 9 ετών .

Ειδικότερα,το 2020 είχε καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ζακύνθου για βιασμό 14χρονης.

Το δικαστήριο, όπως προκύπτει από την απόφαση, την οποία ζήτησε άμεσα η πρόεδρος του Αρείου Πάγου , χωρίς ιδιαίτερη αιτιολογία του χορήγησε αναστολή (ελεύθερος με περιοριστικούς όρους) στην έκτιση της ποινής του μέχρι να δικαστεί από το Εφετείο.

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου ζήτησε άμεσα τον πειθαρχικό έλεγχο και των τριών δικαστών που μετείχαν στη σύνθεση του δικαστηρίου που χορήγησε την αναστολή στον βιαστή.

Οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον 37χρονο από το δικαστήριο της Ζακύνθου ήταν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρέωση εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του (νομός Ηλείας) και απαγόρευση να πλησιάζει το θύμα, δηλαδή την 14χρονη.

Πέραν τούτου το Εφετείο του είχε προσδιοριστεί για το 2022, όμως η δίκη δεν έγινε λόγω του ότι δεν είχε δικηγόρο, το δικαστήριο όρισε δικηγόρο και προσδιορίστηκε δικάσιμος για τον περασμένο Φεβρουάριο.

Όμως και πάλι η δίκη δεν έγινε γιατί συνέπεσε με δικηγορική αποχή και τελικά επρόκειτο να γίνει το 2025 αλλά στο μεταξύ ο 37χρονος διέπραξε το στυγερό έγκλημα της δολοφονίας της άτυχης 11χρονης με την οποία είχε συγγενική σχέση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ελλάδα Αθήνα 

Στον εισαγγελέα σήμερα ο 37χρονος για τη φρικτή δολοφονία της 11χρονης ανηψιάς του στην Ηλεία: Στο μικροσκόπιο των ερευνών τι συνέβη μέσα στο αυτοκίνητο

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: