Πυρκαγιά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στη ΔΕΔΙΣΑ Χανίων: Πρόβλημα με τα απορρίμματα, πάνω από 3 εκατ. ευρώ το κόστος των ζημιών

FILE PHOTO: Πυροσβέστες επιχειρούν σε κατάσβεση πυρκαγιάς. ΑΠΕ- ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Σε ύφεση η φωτιά στη Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΔΕΔΙΣΑ) Χανίων, στο εργοστάσιο Ανακύκλωσης, όπου εκδηλώθηκε στις 5 το πρωί, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Ωστόσο, όπως ενημερώθηκε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δυνάμεις πυρόσβεσης θα παραμείνουν στο χώρο και συγκεκριμένα έξι πυροσβεστικά με 15 πυροσβέστες, για το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στο χώρο και στο υπόστεγο διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών και πήρε αμέσως έκταση με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί σοβαρές ζημιές σε τμήματα των εγκαταστάσεων της ΔΕΔΙΣΑ.

Την ώρα που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά δεν υπήρχαν εργαζόμενοι. Το κόστος των ζημιών, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Τσαπάκος, θα ξεπεράσει τα 3 εκατ. ευρώ, καθώς οι εγκαταστάσεις έχουν υποστεί μεγάλη και εκτεταμένη καταστροφή.

Ωστόσο, όπως είπε, «υπάρχει plan b για τη λειτουργία της παραλαβής και τη διαδικασία της ανακύκλωσης, με δυσχέρεια φυσικά, αλλά θα εξετάσουμε κάθε δυνατότητα που υπάρχει ώστε να μειωθεί το πρόβλημα με τα απορρίμματα».

Αυτό που άμεσα πρέπει να εξεταστεί είναι οι τρόποι αποκατάστασης των ζημιών και η χρηματοδότηση, είπε ο κ. Τσαπάκος, «για να έρθει η ΔΕΔΙΣΑ στην πρότερη κατάσταση λειτουργίας της, με το τεράστιο περιβαλλοντικό και κοινωνικό έργο που προσφέρει».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Μ. Λαμπαθάκης
Ρέθυμνο, Ελλάδα

Από εναλλακτικές διαδρομές η κίνηση στην Αθηνών – Κορίνθου μετά το ατύχημα με το βυτιοφόρο: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ισχύουν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: