Εχουν καεί σπίτια από την πυρκαγιά στη Βάρης-Κορωπίου, λέει ο δήμαρχος: Πνέουν άνεμοι 7 μποφόρ, μηνύματα του 112 και εντολή για εκκένωση σε Κίτσι και Λαμπρικά [video]

Πυροσβεστικό αεροσκάφος πραγματοποιεί ρίψεις νερού για κατάσβεση πυρκαγιάς. AΠΕ-ΜΠΕ, ΧΑΤΖΗΠΟΛΙΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ




Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά που ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση σε παράδρομο της Λεωφόρου Βάρης- Κορωπίου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε σε πάρκινγκ σκαφών.

Πριν λίγο εκδόθηκε μήνυμα μέσω του 112 καλώντας τους πολίτες να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών λόγω της πυρκαγιάς.

Στο σημείο επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 16 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν 2 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Μάλιστα νέο μήνυμα του 112 εστάλη προς όσους βρίσκονται στην περιοχή Λαμπρικά Κορωπίου προκειμένου να απομακρυνθούν προς Λεωφόρο Αγίας Μαρίνας, λόγω δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει:

«Δασική πυρκαγιά στην Αττική. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Λαμπρικά απομακρυνθείτε προς Λεωφόρο Αγίας_Μαρίνας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος του ΕΡΤΝews, Θοδωρής Παναγιωτίδης, η φωτιά έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις λόγω και των ισχυρών ανέμων ενώ υπάρχουν αναφορές για καμένα σπίτια προς τα Λαμπρικά. Υπάρχει τεράστια κινητοποίηση της Πυροσβεστικής.

Δήμαρχος Κωνσταντέλλος: «Έχουν καεί σπίτια»

Ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης μιλώντας στην ΕΡΤ εξήγησε ότι πρόκειται για μία περιοχή που είναι στα όρια του δήμου, ανήκει στον δήμο Κρωπίας, είναι αραιοκατοικημένη και δίνεται μεγάλη μάχη από τους πυροσβέστες και από αέρος με συνδρομή εναέριων μέσων.

Δύο σπίτια τουλάχιστον έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές από τη φωτιά, σύμφωνα με τον δήμαρχο, ενώ έχει ήδη δοθεί εντολή εκκένωσης από το Κίτσι προς Βάρη και από τα Λαμπρικά προς λεωφόρο Αγίας Μαρίνας.




Η Αττική Οδός ενημερώνει ότι λόγω της πυρκαγιάς είναι κλειστή η έξοδος της Αττικής Οδού για τους προορισμούς Κορωπί – Βάρη – Αγία Μαρίνα. Παραμένει ανοιχτή η έξοδος προς τους προορισμούς Μαρκόπουλο – Παιανία.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, πρόκειται για μία δύσκολη φωτιά ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν προσπάθειες για να την περιορίσουν. Στο σημείο όπου εξελίσσεται η φωτιά υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες, ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως 6 με 7 μποφόρ.

Επί ποδός η Τροχαία για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος: Έκτακτα μέτρα και απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: