Ποινή φυλάκισης δύο ετών στον Μπελέρη: «Από εδώ και μπρος το πρόβλημα θα το έχει ο Ράμα» – Ο ευρωβουλευτής θα παραμείνει στη φυλακή μέχρι τον Οκτώβριο

FILE PHOTO: O εκλεγμένος δήμαρχος Φρέντη Μπελέρης δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την ομιλία του Ελληνα πρωθυπουργού σe συγκέντρωση ομογενών στη Χειμάρρα τον Δεκέμβριο του 2022. Φωτογραφία ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ




Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χιμάρας και ευρωβουλευτής της ΝΔ Φρέντη Μπελέρης θα παραμείνει στη φυλακή μέχρι τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την σημερινή απόφαση του Αλβανικού δικαστηρίου.

Η απόφαση αυτή ανέτρεψε τις πληροφορίες ότι αναμενόταν μείωση της ποινής και αποφυλάκιση του ομογενή πολιτικού. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα είχαμε την παρέμβαση του Αλβανού πρωθυπουργού του Έντι Ράμα, που πυροδοτούσε το κλίμα και έδινε τον ρυθμό, για το τι θα ακολουθήσουν οι δικαστές.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση η συνήγορος υπεράσπισης του Φρέντη Μπελέρη αποδόμησε όλο το κατηγορητήριο. Ένα κατηγορητήριο που στηρίζεται σε κάποια στοιχεία που δημιουργήθηκαν σε κάποιους μάρτυρες που φαινόταν να βρίσκονται την ίδια στιγμή τόσο στη Χιμάρα όσο και στην Αυλώνα, με κάποιους μάρτυρες κατηγορίας που έχουν χρηματιστεί.

Μπελέρης: Από εδώ και μπρος το πρόβλημα θα το έχει ο Ράμα

«Σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα και σε οποιοδήποτε δικαστικό σύστημα που λειτουργούσε με κανόνες κράτους δικαίου η αθώωση μου θα ήταν μονόδρομος ασχέτως της εκλογής μου ή μη. Από δω και μπρος το πρόβλημα θα το έχει ο Ράμα», τονίζει σε συνέντευξή του στο CNN Greece ο εκλεγμένος ευρωβουλευτής και εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρης, μέσα από τις αλβανικές φυλακές όπου κρατείται.

«Ο Ράμα λειτούργησε σαν κοινός πραξικοπηματίας. Εγώ άντεξα τόσους μήνες παρά την αδικία και το πραξικόπημα σε βάρος μου. Θα αντέξω μερικές βδομάδες ακόμα αν χρειαστεί» σημειώνει ο εκλεγμένος με τη ΝΔ ευρωβουλευτής, σημειώνοντας πως έχει προαναγγείλει ότι θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την υπόθεσή του «και τότε κάποιοι δεν θα ξέρουν που να κρυφτούν».

Στην ίδια συνέντευξη στο CNN Greece o Φρέντης Μπελέρης εκτιμά πώς ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα ενδιαφέρεται η χώρα του να μπει στην ευρωπαϊκή οικογένεια «μόνο στα λόγια».

«Στις πράξεις όμως τα όσα κάνει απομακρύνουν την Αλβανία από την Ευρώπη. Ευρωπαϊκή προοπτική με καταστρατήγηση του κράτους δικαίου – όπως έχει γίνει στη δική μου περίπτωση – δεν υπάρχει», επισημαίνει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ertnews

Αυστηρό μήνυμα του ΥΠΕΞ σχετικά με τις απειλές κατά της Κύπρου: ⁠Η Ελλάδα, όπως και το σύνολο των κρατών μελών της Ευρωπαΐκής Ένωσης στέκεται αλληλέγγυα προς την Κύπρο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: