Πέθανε στα 91 της η αγαπημένη ηθοποιός Δέσποινα Στυλιανοπούλου: Η απολαυστική… «γλωσσοπλάστρια» του ελληνικού σινεμά [videos]

FILE PHOTO: Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου στην ταινία “Ο Πεθερόπληκτος”. Screenshot via YouTube@Η Μηχανή του Λόγου”. /




Σε ηλικία 91 ετών έφυγε σήμερα από τη ζωή η αγαπημένη ηθοποιός,. Δέσποινα Στυλιανοπούλου, όπως έγινε γνωστό από την ανάρτηση που έκανε η ανιψιά της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η πολυαγαπημένη ηθοποιός είχε εισαχθεί πρόσφατα στο νοσοκομείο και έφυγε γαλήνια – όπως λέει η ανιψιά της – σήμερα από τη ζωή, περιτριγυρισμένη από τους αγαπημένους της.

 

Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου σπούδασε φωνητική στο Ελληνικό Ωδείο και θέατρο στη Δραματική Σχολή Δημήτρη Ροντήρη, απ’ την οποία και αποφοίτησε το 1959.

Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο το 1960, στην ταινία «Ξένος της νύχτας» και έκτοτε καθιερώθηκε σε ρόλους κωμικούς.

Ο πλέον συνηθισμένος ρόλος της ήταν της επαρχιώτισσας οικιακής βοηθού που έκανε απίστευτα γλωσσικά λάθη  που προκαλούσαν ποταμούς γέλιου στους θεατές.

Επίσης έπαιζε τη λαϊκή κοπέλα σε μη πρωταγωνιστικούς ρόλους.

 

 

  • Το 1967 θεωρήθηκε από πολλούς καλλιτεχνικούς κύκλους ως «έτος Στυλιανοπούλου» επειδή η ίδια είχε συμμετάσχει σε 12 διαφορετικές ταινίες μέσα στη χρονιά.

Για πολλά χρόνια υπήρξε θιασάρχης στο θέατρο Αυλαία του Πειραιά. Έχει εκδοθεί η αυτοβιογραφία της με τον τίτλο Ηθοποιός αμέσου δράσεως από τις εκδόσεις Τετράγωνο.

Είχε συμπρωταγωνιστήσει σε ταινίες με ιερά τέρατα του ελληνικού κινηματογράφου, όπως Λάμπρο Κωνσταντάρα, Νίκο Σταυρίδη, Νίκο Ρίζο και πολλούς άλλους.

 

 

 

 

 

Ανώτεροι Ταξιάρχες της Ελληνικής Δημοκρατίας 3 τιτάνες της ελληνικής μουσικής: Γιάννης Μαρκόπουλος (μετά θάνατον), Λευτέρης Παπαδόπουλος και Μίμης Πλέσσας [εικόνες, videos]

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: