Πέθανε καθ’ οδόν προς την Νορμανδία για τους εορτασμούς της D-Day: Αμερικανός βετεράνος ηλικίας 102 ετών [videos]

FILE PHOTO: Στιγμιότυπο από συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο Αμερικανός βετεράνος Ρόμπερτ Περσιτσίτι. Screenshot via YouTube@WGRZTVNews/




Ένας Αμερικανός βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου πέθανε την περασμένη εβδομάδα ενώ ταξίδευε για να παραστεί στις εκδηλώσεις μνήμης της 80ής επετείου της απόβασης των συμμαχικών δυνάμεων στη Νορμανδία (D-Day).

Ο Ρόμπερτ Περσιτσίτι, 102 ετών, είχε φτάσει αεροπορικώς στην Ευρώπη και ταξίδεψε με σκάφος κατά μήκος της γαλλικής ακτής όταν έπαθε «ιατρικό έκτακτο περιστατικό», ανέφερε η ένωση Honor Flight σε μια ανάρτηση στο Facebook, χωρίς να διευκρινίσει τη φύση του ιατρικού περιστατικού.

  • Στη συνέχεια, ο βετεράνος μεταφέρθηκε αεροπορικώς στη Γερμανία, αλλά πέθανε λίγο μετά, στις 31 Μαΐου, σύμφωνα με την ένωση, η οποία επικαλείται άλλους βετεράνους που ταξίδεψαν μαζί του.

Ο Περσιτσίτι ήταν χειριστής ασυρμάτου για το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στο πλοίο διοίκησης USS Eldorado και υπηρέτησε στο μέτωπο του Ειρηνικού, συμπεριλαμβανομένων της Ίβο Τζίμα, της Οκινάουα και του Γκουάμ, όπου οι αμερικανικές δυνάμεις πολέμησαν τον ιαπωνικό στρατό.

  • Ο Καναδός βετεράνος Ουίλιαμ Κάμερον, ο οποίος συμμετείχε στην Απόβαση στις 6 Ιουνίου 1944, πέθανε σε ηλικία 100 ετών την ημέρα πριν από την επιστροφή του στη Νορμανδία, όπου επρόκειτο να παρευρεθεί στους εορτασμούς της 80ης επετείου από την απόβαση της D-Day.

Περίπου 180 βετεράνοι ηλικίας 90 και ετών, ακόμη και 100 ετών, συμμετέχουν στους σημερινούς εορτασμούς της 80ης επετείου της Απόβασης των Συμμάχων στη Νορμανδία.

 

 

 

 

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Ουάσιγκτον, United States

Οι Βρετανοί αλεξιπτωτιστές έπεσαν στη Νορμανδία με το διαβατήριο στα… δόντια: Τους περίμεναν οι Γάλλοι τελωνειακοί για πρώτη φορά στην ιστορία των αναπαραστάσεων [Δείτε Live]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: