Περίεργες απευθείας αναθέσεις από τον Δήμο Αθηναίων και τον Χάρη Δούκα σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ που πρόσκεινται στον Γιώργο Παπανδρέου… Έχουν σχέση με τις εκλογές;

FILE PHOTO: Ο δήμαρχος Αθηνών Χάρης Δούκας στην κάλπη προκειμένου να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα για τις Ευρωεκλογές, σε εκλογικό κέντρο στην Αθήνα, Κυριακή 09 Ιουνίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ




Ακόμα τρεις απευθείας αναθέσεις του Δήμου Αθηναίων επί δημαρχίας Χάρη Δούκα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, συνολικού ύψους 67.884 ευρώ, γράφει η LIFO.

Μετά την αποκάλυψη για απευθείας ανάθεση ύψους 30.000 ευρώ του Δήμου Αθηναίων στην Κατερίνα Μπατζελή, τρία ακόμα πρόσωπα εμφανίζονται με ανάλογες συμβάσεις χιλιάδων ευρώ, για τις συμβουλευτικές τους υπηρεσίες.

Με την Αφροδίτη Παπαθανάση ο Δήμος Αθηναίων υπέγραψε απευθείας ανάθεση εκτέλεσης σύμβασης παροχής υπηρεσιών ύψους 25.644 ευρώ, με αντικείμενο την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Η Αφροδίτη Παπαθανάση είναι πρώην βουλευτής Φωκίδας του ΠΑΣΟΚ και ανήκει στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που πρόσκειται στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και προσδοκούν κοινή πορεία και συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ.

Για την αναβάθμιση του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για την επιλογή καλλιτεχνικών προτάσεων ανατέθηκε απευθείας στη Νικόλ – Αικατερίνη Δημητρακοπούλου, ύψους 32.240 ευρώ.

Η τρίτη απευθείας ανάθεση αφορά την Αγγελική Βοσδογάνη, κόρη του Νίκου Βοσδογάνη – επί χρόνια στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά, ο οποίος έχει διατελέσει διευθυντής του γραφείου Τύπου του ΚΙΝΑΛ.

Η κυρία Βοσδογάνη κλήθηκε για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για την επικοινωνιακή προβολή των δράσεων και των ενεργειών του Δήμου Αθηναίων σχετικά με έργα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Παιδείας και Πολιτισμού. Το κόστος της σύμβασης, σύμφωνα με την οικονομική προισφορά που κατέθεσε η κυρία Βοσδογάνη, ανέρχεται στα 10.000 ευρώ.

  • Δούκας: «Θα είμαι δήμαρχος με οποιαδήποτε εξέλιξη»

Οι προθέσεις του Χάρη Δούκα σχετικά με το αν θα συνεχίσει να είναι δήμαρχος Αθηναίων ή αν θα αποχωρήσει σε περίπτωση διεκδίκησης της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, τέθηκε εκτός ημερησίας διάταξης στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο.

Το ερώτημα έθεσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Σοφιανός, λέγοντας πως αναπόφευκτα αφορά το Δ.Σ. η όποια πρόθεση του δημάρχου, αν δηλαδή θα συνεχίσει να είναι δήμαρχος ή αν θα αποχωρήσει για να γίνει πρόεδρος κόμματος ή αν θα είναι και τα δύο.

Όταν έφτασε η στιγμή να τοποθετηθεί ο κ. Δούκας σε όλα τα ζητήματα που τέθηκαν, αρκέστηκε στο τέλος να πει πάνω σε αυτό:

«Είμαι εδώ, δουλεύω και θα είμαι δήμαρχος, θα παραμείνω δήμαρχος με οποιαδήποτε εξέλιξη και θέλω εδώ να συζητάμε όπως συζητάμε και να αφήσουμε τα πολιτικά, να μην πολιτικοποιούμε τα θέματα, για να μπορούμε να έχουμε και αποτέλεσμα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece

Ο Χάρης Δούκας θα είναι υποψήφιος πρόεδρος: «Τολμάμε για το ΠΑΣΟΚ, για την πατρίδα. Το αύριο είναι αργά. Πάμε Τώρα!» – Την Κυριακή στην Κ.Ε. τα… σπουδαία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: