Παρούσα η Στεφανίδη, στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος για 6η φορά: «Θέλω να πετύχω ένα φετινό ρεκόρ»

FILE PHOTO: Η αθλήτρια του επί κοντώ Κατερίνα Στεφανίδη. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ




Η Κατερίνα Στεφανίδη θα αγωνιστεί σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος για έκτη φορά στην καριέρα της, αφού ξεπέρασε τα 4,50 μ.-ύψος από το οποίο ξεκίνησε- στον προκριματικό του επί κοντώ και είναι παρούσα στον αγώνα της Δευτέρας.

Χρειάστηκε και τη δεύτερη προσπάθειά της για να περάσει το ύψος. «Χρειάστηκε το μεγαλύτερο κοντάρι που έχω χρησιμοποιήσει όλη τη χρονιά για να περάσω το 4,50. Είναι ένα θετικό αυτό που ένιωθα μαλακά τα κοντάρια. θεωρώ ωστόσο πως έπαιξε ρόλο και η ζέστη», είπε αρχικά η πρωταθλήτρια που θα είναι παρούσα για 10η διαδοχική φορά σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ανοιχτού και κλειστού».

«Αισθάνθηκα πολύ καλά. Είναι νωρίς ακόμη στη σεζόν. Προφανώς και κοιτάμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, εδώ θέλουμε να συνεχίσουμε την πρόοδο που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα και να πετύχω ένα φετινό ρεκόρ. Στην Οστράβα πριν δέκα ημέρες ήμουν πολύ κοντά στο 4,74μ. ένα ύψος που έχω δει αρκετές φορές φέτος. Θεωρώ ότι η Αγγλίδα είναι το μεγάλο φαβορί, έχει πολύ ωραία άλματα. Ωστόσο έχει πηδήσει πολύ καλά και η Μόζερ, θα την ευνοήσει και η βαλβίδα, που είναι βαθιά».

Η Ελένη Πόλακ, η οποία ξεπέρασε το 4,40 μ., ωστόσο στη συνέχεια δεν μπορούσε να υπερβεί τα 4,50 μ., ύψος που θα της έδινε εισιτήριο για τον τελικό. Στην τρίτη της συμμετοχή στη διοργάνωση κατέλαβε συνολικά την 16η θέση.

«Πρώτη φορά που με πονάει τόσο αγώνας. Αισθανόμουν βαριά στη διάρκεια του αγώνα. Δε ξέρω αν έφταιξε η ζέστη ή ότι έκανα αρκετά άλματα», τόνισε.

Η Αριάδνη Αδαμοπούλου στο ντεμπούτο της στη διοργάνωση, αφού ξεπέρασε τα 4,40 μ. και κατέλαβε την 20η θέση. Η νεαρή πέρασε με την πρώτη τα 4,10 μ. και 4,25 μ., πέρασε με την τρίτη τα 4,40 μ. και έπειτα δεν μπόρεσε να υπερβεί τα 4,50 μέτρα.

«Έκανα πολλά λάθη στον αγώνα. Δε ξέρω γιατί το έκανα αυτό. Τον χάρηκα τον αγώνα. Στεναχωρήθηκα όμως που δεν ήρθε και το 4,50 μέτρα», είπε σε δηλώσεις της.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

O Μαρτίνεθ εξαίρει τις αρετές του Ρονάλντο: Η εμπειρία του είναι κλειδί για την Πορτογαλία, δήλωσε ενόψει Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: