Ξαφνικά πρόβλημα στο Ισραήλ: Παραιτήθηκε τελικά ο Μπένι Γκαντς από την κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης του Νετανιάχου και το πολεμικό συμβούλιο στο Ισραήλ

File photo Ο πρώην αρχηγός των Ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων και πρώην υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Μπένι Γκαντς. EPA/ATEF SAFADI




Ο Μπένι Γκαντς, μέλος του πολεμικού συμβουλίου υπό τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ανακοίνωσε σήμερα την παραίτησή του από την κυβέρνηση, μετά το τελεσίγραφο που είχε απευθύνει προς τον πολιτικό του αντίπαλο σχετικά με την μεταπολεμική Γάζα.

«Ο Νετανιάχου μας εμποδίζει να προχωρήσουμε προς μία πραγματική νίκη. Για τον λόγο αυτόν αποχωρούμε σήμερα από την κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης με βαριά την καρδιά, αλλά χωρίς μετάνοια», δήλωσε σε τηλεοπτική του δήλωση ο Μπένι Γκαντς καλώντας τον ισραηλινό πρωθυπουργό να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

Υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου στην διευρυμένη κυβέρνηση που σχηματίσθηκε μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, ο Μπένι Γκαντς, ηγέτης του κεντρώου κόμματος Εθνική Ενότητα, είχε απευθύνει στις 18 Μαΐου τελεσίγραφο προς τον Νετανιάχου.

Απαιτούσε την υιοθέτηση από το πολεμικό συμβούλιο «σχεδίου δράσης» για την μεταπολεμική Γάζα, εν απουσία του οποίου «θα ήταν αναγκασμένος να παραιτηθεί από την κυβέρνηση». Η προθεσμία που είχε θέσει έληγε στις 8 Ιουνίου.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κάλεσε λίγα λεπτά αργότερα τον Μπένι Γκαντς να μην «εγκαταλείψει» την μάχη.

«Το Ισραήλ βρίσκεται σε έναν υπαρξιακό πόλεμο σε πολλά μέτωπα. Μπένι, δεν είναι η στιγμή για να εγκαταλείψεις την μάχη, είναι η στιγμή για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας», δήλωσε με ανάρτησή του στο Χ ο ισραηλινός πρωθυπουργός λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του Μπένι Γκαντς.

Με πληροφορίες από Reuters και AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ιερουσαλήμ, Ισραήλ

Arnon Zamora, o διοικητής των ελίτ κομάντο του Ισραήλ που θυσιάστηκε για να φέρει πίσω τους τέσσερις ομήρους της Χαμάς: Η απίστευτη, για άλλο κράτος, ανάρτηση της γυναίκας του

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: