Παραιτήθηκε η διορισμένη από τον Ράμα υπηρεσιακή δήμαρχος Χιμάρας: Είχε οριστεί στη θέση του νόμιμα εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

FILE PHOTO: Ο Φρέντης Μπελέρης στις φυλακές του Δυρραχίου. Screenshot via Glomex@ALPHA TV




Την παραίτησή της υπέβαλε νωρίτερα σήμερα Τετάρτη η υπηρεσιακή δήμαρχος του Δήμου Χιμάρας, Μπλερίνα Μπάλα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που επικαλείται το himara.gr.

H Μπάλα είχε οριστεί δήμαρχος Χιμάρας από το Δημοτικό Συμβούλιο μέχρι τις επόμενες εκλογές.

  • Η ίδια, στους λόγους τις παραίτησής της, επικαλείται αδυναμία εκπλήρωσης του έργου που ανέλαβε για προσωπικούς λόγους.

Πλέον σύμφωνα με τον αλβανικό εκλογικό νόμο, αρμόδιο για τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης θα είναι το Δημοτικό Συμβούλιο Χιμάρας μέχρι να συνεδριάσει για να ψηφίσει και να ορίσει άλλον δήμαρχο.

  • Η Μπάλα ήταν ενεργό μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Χιμάρας και αντιδήμαρχος του Γκόρου στον δήμο Χιμάρας.

Ο δήμος Χιμάρας στις δημοτικές εκλογές του Μαίου του 2023 κερδήθηκε από τον συνδυασμό του Φρέντη Μπελέρη, όμως του στερήθηκε το δικαίωμα να ορκιστεί και να αναλάβει τα καθήκοντά του έστω και μέσα από τη φυλακή.

Από τότε η διοίκηση του δήμου παραμένει στα χέρια του Σοσιαλιστικού κόμματος, παρόλο που τον έχασε στις εκλογές. Το πρόσωπο που είναι μπροστά, είτε ονομάζεται Γκόρος είτε Μπάλα, μικρή σημασία έχει καθώς όλοι γνωρίζουν ποιος κρύβεται απο πίσω και κινεί τα νήματα και αυτός δεν είναι άλλος από τον Αλβανό πρωθυπουργό, Έντι Ράμα.

Με πληροφορίες από himara.gr

 

Συνεχίζουν την πλάκα οι Τούρκοι… Ανοιχτό(!) αφήνει η Άγκυρα το ενδεχόμενο να επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή Χάλκης: «Θα ήθελα να ανοίξει» λέει Τούρκος υπουργός

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: