Παρέμβαση Δένδια για την ελληνική εκλογή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Όταν παρέδωσα είχαμε ήδη επαρκείς δεσμεύσεις για την επιτυχία μας – Επισκέφθηκα 70 κράτη

Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας κατά την ανακοίνωση της ελληνικής υποψηφιότητας για το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ Πηγή witter.com/NikosDendias/status/1798977148134572076/photo/1




Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας με ανάρτηση στο Χ αναφέρει ότι πληροφορήθηκε «με μεγάλη χαρά ότι η Ελλάδα εξελέγη ως ένα από τα 5 Μη Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών».

«Όπως είχα επισημάνει, κατά την επίσημη παρουσίαση της ελληνικής υποψηφιότητας στην Νέα Υόρκη και την υποβολή της στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ (16/3/2023), η Ελλάδα αποτελεί σταθερό και ένθερμο υποστηρικτή των αρχών και των αξιών των Ηνωμένων Εθνών» τονίζει ο υπουργός.

«Πυξίδα της υποψηφιότητάς μας ήταν τα «3 Δ» (D): Διάλογος (Dialogue), Διπλωματία (Diplomacy), Δημοκρατία (Democracy) και έμβλημά της το δέντρο και το κλάδι της ελιάς, η οποία συμβολίζει από την εποχή της Αρχαιότητας την ειρήνη. Αυτές τις αξίες πρεσβεύει η Ελλάδα και επ’ ονόματι αυτών εξελέγη» προσθέτει.

«Η εκλογή αποτελεί επίσης δικαίωση μιας πολυετούς εθνικής προσπάθειας, την οποία συνέχισα και στο πλαίσιο της οποίας επισκέφθηκα κατά τη θητεία μου ως υπουργός Εξωτερικών περί τις 70 χώρες. Και ήταν εξαιρετική ικανοποίηση για εμένα, το γεγονός πως όταν παρέδωσα το χαρτοφυλάκιο τον Μάιο του 2023, είχαμε ήδη εξασφαλίσει επαρκείς δεσμεύσεις για την υπερψήφιση της ελληνικής υποψηφιότητας» επισημαίνει.

«Με την εκλογή αυτή, για την οποία αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν και η οποία οφείλει να αποτελέσει οδηγό και για τις υποψηφιότητες της χώρας μας στα άλλα δύο όργανα των Ηνωμένων Εθνών (Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Προεδρία της Γενικής Συνέλευσης), η Ελλάδα αποδεικνύει ότι μπορεί να διεκδικεί αναβαθμισμένο ρόλο στο διεθνές στερέωμα. Και ότι με μέθοδο και οργάνωση μπορεί να επιτυγχάνει τους στόχους της» καταλήγει ο υπουργός.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ιστορική στιγμή για την Ελλάδα, εξελέγη μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών: Με 182 ψήφους στην Γενική Συνέλευση του Οργανισμού

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: