Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τις ομοφοβικές περί ανδρισμού δηλώσεις Κούγια σε βάρος Κασσελάκη: Με αφορμή την υπόθεση Λύτρα

File Photo: Ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας έξω από τα δικαστήρια Ναυπλίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Εισαγγελική παρέμβαση στον ύψιστο βαθμό για τα σχόλια του Αλέξη Κούγια κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, ζήτησε τη διενέργεια ποινικής έρευνας για τα σχόλια του γνωστού ποινικολόγου κατά του κ. Κασσελάκη, με αφορμή την υπόθεση Λύτρα.

Η κ.  Αδειλίνη έδωσε συγκεκριμένα εντολή  στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνο, να ερευνηθεί αν οι δηλώσεις Κούγια παραβιάζουν τον αντιρατσιστικό νόμο ειδικά ως προς την κατεύθυνση προσβολής προσωπικών θεμάτων με ομοφοβικές προσεγγίσεις.

Η παραγγελία Αδειλίνη ήρθε στον απόηχο δημόσιας καταδίκης των δηλώσεων Κούγια από τον ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη, οι οποίες κατέληγαν στην επισήμανση για παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη ο Αλέξης Κούγιας, αναφερόμενος στην υπόθεση του συναδέλφου του Απόστολου Λύτρα ο οποίος κακοποίησε την σύζυγό του, είπε σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ 1 ότι «έχει αντρική συμπεριφορά» αφού παραδέχθηκε δημοσίως το λάθος του.

Η δήλωση αυτή του Αλέξη Κούγια, είχε προκαλέσει στην συνέχεια ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που έλεγε πως «δεν υπάρχει τίποτα το αντρικό στην παραδοχή του εγκλήματος, δεν υπάρχει τίποτα το αντρικό στην κακοποίηση».

Σε συνέχεια της ανάρτησης αυτής του κ.Κασσελάκη ήρθε η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου του κ.Κούγια με προσωπική επίθεση άκρως ομοφοβικού και προσβλητικού περιεχομένου, στην οποία απάντησε ζητώντας παρέμβαση εισαγγελέα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Με πληροφορίες από Καθημερινή

Κασσελάκης κατά Κούγια: Ζητά παρέμβαση εισαγγελέα για ομοφοβική ανακοίνωση του ποινικολόγου εναντίον του: Όλα ξεκίνησαν από την «αντρική συμπεριφορά» Λύτρα…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: