Παραμένει το αίτημα να φύγει ο Ελπιδοφόρος από την Ιερά Αρχιεπισκοπή: Ο ελέφαντας στο δωμάτιο της συνάντησης του Οικουμενικού Πατριάρχη και του Έλληνα Πρωθυπουργού

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στο περιθώριο της Διεθνούς Διάσκεψης για την Ειρήνη στην Ουκρανία, στο Μπέργκενστοκ της Ελβετίας, την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, STR




Πέρασε αρκετός καιρός από τότε που συναντήθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης με τον Ελληνα Πρωθυπουργό, αν και έχουν μεσολαβήσει αρκετά σοβαρά γεγονότα από τότε, γράφει στον Εθνικό Κήρυκα ο Αντώνης Η. Διαματάρης.

Σημειώνει τα εξής:

Μεταξύ αυτών είναι το αίτημα του κ. Μητσοτάκη προς τον κ. Βαρθολομαίο να απομακρύνει τον κ. Ελπιδοφόρο από την Αρχιεπισκοπή της Αμερικής, καθώς και η πολυτάραχη επίσκεψη των Αρχόντων στην Αθήνα.

Δεν είναι γνωστό τι ελέχθη μεταξύ των δύο ηγετών. Ωστόσο, συνεργάτες του Πρωθυπουργού διέρρεαν ότι «συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στο Πατριαρχείο», καθώς επίσης ότι ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Πατριάρχη «για την πρόθεσή του να επισκεφθεί το επόμενο διάστημα την Κωνσταντινούπολη για ζητήματα που αφορούν στο Πατριαρχείο και στην Ομογένεια».

Αν ερμηνεύω σωστά αυτά τα λόγια, τότε συμπεραίνω ότι έγινε μια κατ’ αρχήν συνάντησή τους για να επιβεβαιώσουν τις φιλικές σχέσεις που τους συνδέουν από το παρελθόν και να εκφράσουν την απόφασή τους ν’ αντιμετωπίσουν τα θέματα που τους απασχολούν.

Λογικό ήταν στο πλαίσιο αυτό να συζητηθούν θέματα «που αφορούν το Πατριαρχείο -ο κάθε ένας μπορεί να υποθέσει ποια είναι- και να συμφωνήσουν ότι θα συνεχίσουν τις κουβέντες τους, κάποτε, στο Πατριαρχείο.

Αναμφισβήτητα ήταν μια χρήσιμη, αναγκαία, επιβεβλημένη συνάντηση μεταξύ τους στο ουδέτερο έδαφος της Ελβετίας. Δεν υπάρχουν και ούτε μπορεί να υπάρξουν περιθώρια παρεξηγήσεων μεταξύ των δύο πλευρών.

Ωστόσο, οφείλω να σημειώσω ότι η μακρά περίοδος της εκκρεμότητας για την τύχη του κ. Ελπιδοφόρου δεν ωφελεί κανέναν. Και πάνω απ’ όλους δεν ωφελεί την Ομογένεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Τα “παιδιά” του Ελπιδοφόρου κατηγορούν τον Πρωθυπουργό ότι αρνήθηκε να τον συναντήσει: Μήπως ο Αρχιεπίσκοπος είδε κάποιον άλλο Έλληνα πολιτικό και δεν το γνωρίζουμε; (video)

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Συνάντηση Μητσοτάκη-Βαρθολομαίου στο περιθώριο της διάσκεψης για την Ουκρανία: Προετοιμασία της επίσκεψης του πρωθυπουργού στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: