Πάλι πουλάει… τρέλα για τα Eurofighter ο Ερντογάν: «Η Γερμανία έχει μαλακώσει, αν συνεχίσει να αρνείται έχουμε και το KAAN που απέκτησε φτερά», λέει γεμάτος αντιφάσεις

Turkish President Recep Tayyip Erdogan and European Council President Charles Michel (R) attend ‘Session VI: Artificial intelligence, energy, Africa-Mediterranean’ on the second day of the G7 summit, in Borgo Egnazia, Apulia region, southern Italy. EPA/GIUSEPPE LAMI




Νέες δηλώσεις, πάντα γεμάτες αντιφάσεις, έκανε ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την προσπάθειά του να αποκτήσει Eurofighter κατά την πτήση της επιστροφής του από τη σύνοδο της G-7 στην Ιταλία.

Στην ερώτηση για το αν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του τέθηκε το θέμα του Eurofighter και αν μπορεί να ξεπεραστεί το γεγονός πως η Γερμανία το έχει μπλοκάρει αυτό, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απάντησε:

«Συζητήσαμε το θέμα αυτό με τον κ. Σάντσεθ. Όπως γνωρίζετε, τα εκπαιδευτικά αεροσκάφη της Ισπανίας είναι σημαντικά. Έχουν την ευκαιρία ή τη δυνατότητα να μας δώσουν αυτά τα εκπαιδευτικά αεροσκάφη. Αλλά του είπα για τη δυνατότητα να μας βοηθήσει σε αυτό το θέμα στο σημείο επαφής με τη Γερμανία.

Δήλωσε ότι θα μπορούσε να έχει μια τέτοια συνάντηση σχετικά με το Eurofighter. Αλλά πάνω απ’ όλα, το Eurofighter είναι σημαντικό για εμάς αυτή τη στιγμή. Η Γερμανία έχει πλέον μαλακώσει σε αυτό το θέμα.

Οι αρμόδιοι υπουργοί μας κάνουν τις απαραίτητες συνομιλίες με τους ομολόγους τους και θα το πράξουν.

Η βασική μας προσέγγιση είναι σαφής: Θα θέλαμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας κυρίως από τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ.

Ωστόσο, αν στο τέλος της διαδικασίας προκύψει αρνητικό αποτέλεσμα, δεν είμαστε χωρίς εναλλακτικές λύσεις.

  • Το KAAN μας έχει πλέον φτερά. Στις επόμενες περιόδους, μετά την έναρξη της μαζικής παραγωγής και την ένταξη του στο οπλοστάσιο, δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα από αυτή την άποψη.

Υπήρξε μια εποχή που περάσαμε από μια παρόμοια διαδικασία με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Εκείνη την εποχή, δεν μπορούσαμε να τα πάρουμε από τους συμμάχους μας. Τότε αυτό που συνέβη ήταν ότι παράγουμε τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μας στην υψηλότερη ποιότητα.

Τώρα, πολλές χώρες χτυπούν την πόρτα της Τουρκίας για να τα αγοράσουν»., υποστήριξε αλλά χωρίς αποδείξεις

Με πληροφορίες από ertnews.gr

«Κίνδυνοι κλιμάκωσης από τις κινήσεις του Ιράν»: Βολές κατά του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης από τους υπουργούς Εξωτερικών Γαλλίας, Γερμανίας και Βρετανίας

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: