Πάει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ο πολιτευτής του κόμματος Μελόνι: Όταν μίλαγα για «κρεματόρια» δεν αναφερόμουν στο Ολοκαύτωμα, λέει, αλλά στους καύσωνες της νότιας Ιταλίας…

FILE PHOTO: Ο Μαράσκο έχει ήδη εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος στην περιοχή της Μανφρεντόνια, στην Απουλία, με το κόμμα «Αδέλφια της Ιταλίας» της Τζόρτζια Μελόνι και θα ήθελε να αναλάβει καθήκοντα αντιδημάρχου. Screenshot via YouTube@Statoquotidiano/




Έπειτα από ανάρτηση βίντεο στον ιστότοπο της εφημερίδας La Repubblica, στο οποίο δημοτικός σύμβουλος του κόμματος της Τζόρτζια Μελόνι ακούγεται να λέει «εμείς είμαστε συνηθισμένοι στα κρεματόρια», ο άμεσα ενδιαφερόμενος Τζουζέπε Μαράσκο σε ανακοίνωσή του υπογράμμισε:

«Δεν είχα την πρόθεση, σε καμία περίπτωση, να συνδέσω την φράση μου με την τραγωδία του Ολοκαυτώματος, αλλά μόνον να αναφερθώ στις υψηλές θερμοκρασίες της περιοχής μας. Ζητώ συγγνώμη αν η παρεξήγηση έθιξε την ευαισθησία πολλών ανθρώπων, επιφυλασσόμενος να προστατέψω, με τον ευρύτερο τρόπο, και το πρόσωπό μου».

Ο Μαράσκο έχει ήδη εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος στην περιοχή της Μανφρεντόνια, στην Απουλία, με το κόμμα «Αδέλφια της Ιταλίας» της Τζόρτζια Μελόνι και θα ήθελε να αναλάβει καθήκοντα αντιδημάρχου. Όπως γράφει η εφημερίδα La Repubblica, σε πρόσφατες συνεντεύξεις του μεταξύ άλλων δήλωσε ότι «θα ζητήσει από τον Αρχάγγελο Μιχαήλ να του δανείσει το ξίφος του για να δώσει μάχη κατά του διαβόλου, δηλαδή κατά της αριστεράς» και ότι «παρέμεινε πάντα πιστός στο Κοινωνικό Κίνημα (σ.σ.: πρόκειται για μεταφασιστικό κόμμα) παρά το ότι στη συνέχεια άλλαξε όνομα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή Θ. Ανδρεάδη – Συγγελάκη
Ρώμη, Italy

 

«Είμαστε συνηθισμένοι στα κρεματόρια»: Σάλος στην Ιταλία από τη δήλωση δημοτικού συμβούλου του κόμματος της Μελόνι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: