Ωρα ΠΑΣΟΚ: Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή και η πρώτη πράξη του δράματος για τη νέα ηγεσία ξεκινά * Σε θέση μάχης τα στρατόπεδα

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλάει σε προεκλογική συγκέντρωση στο Θησείο, Τετάρτη 17 Μαΐου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ




Συνεδριάζει σήμερα από τις 11 το πρωί  η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, στη σκιά των εσωκομματικών τριβών, με τον πρόεδρο του κινήματος Νίκο Ανδρουλάκη να αναμένεται να  δημοσιοποιήσει τις προθέσεις του, ενώ τα στελέχη που ετοιμάζονται να θέσουν υποψηφιότητα, χαράσσουν τη δική τους στρατηγική.

Θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι οι υποστηρικτές του Νίκου Ανδρουλάκη θα στρέψουν τα πυρά τους κατά του Χάρη Δούκα ενώ οι υποστηρικτές του δημάρχου Αθηναίων θα προχωρήσουν σε κατά μέτωπον επίθεση κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

«Καθαρές λύσεις, εκλογές το 2024. Όχι χαμένος χρόνος, όχι δυαρχίες» διαμηνύουν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, με τον Πρόεδρο του κόμματος να εμφανίζεται αποφασισμένος να μιλήσει για το σχέδιό του για την ανασυγκρότηση της παράταξης.

Οι περισσότεροι συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι ο κ.Ανδρουλάκης θα προτείνει προσφυγή στις κάλπες τον Οκτώβριο, νωρίτερα δηλαδή από την πρόταση Δούκα για 3 και 10 Νοεμβρίου. Δεν αποκλείονται, ωστόσο, οι εκπλήξεις καθώς ουδείς πραγματικά – πλην 2-3 στενών του συνεργατών – δεν γνωρίζουν το χρονοδιάγραμμα Ανδρουλάκη.

Ο Χάρης Δούκας μετά την συμπόρευσή του με τον Μανώλη Χριστοδουλάκη, θα ανακοινώσει τις αποφάσεις και το σχέδιό του στην ΚΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Δούκας, θα κάνει μια ενωτική ομιλία και θα ζητήσει αλλαγή πορείας, καθώς εκτιμά ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

Ο Παύλος Γερουλάνος είναι έτοιμος να παρουσιάσει την δική του πλατφόρμα για την ανασυγκρότηση του χώρου.

Αποτίμηση εκλογικού αποτελέσματος, οι πολιτικές θέσεις του κόμματος, η στάση του στο ζήτημα των συνεργασιών είναι οι τρεις άξονες στους οποίους θα τοποθετηθούν τα στελέχη του κόμματος.

Από όλες τις τάσεις συμφωνούν ότι ναι μεν το ΠΑΣΟΚ έχει ισχυροποιηθεί σε σχέση με τους πολιτικούς του αντιπάλους, ωστόσο το ζητούμενο είναι το πώς και με ποιον θα μπορέσει να αποτελέσει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.

 

«Δεν μετανιώνω για την απόφαση που πήρα πριν από έναν χρόνο να παραιτηθώ, να διατηρούμε τις αρχές μας»: Ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Πανεπιστήμιο Koc της Τουρκίας

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: