Ομολόγησε ο δράστης της δολοφονίας Αλβανού κρατουμένου στις φυλακές Κορυδαλλού: Τσακώθηκαν για τη θερμοκρασία του κλιματισμού

FILE PHOTO: Οι φυλακές Κορυδαλλού. ΑΠΕ-ΜΠΕ




Στην ταυτοποίηση του δράστη της δολοφονίας 36χρονου Αλβανού κρατούμενου και τον τραυματισμό 45χρονου Κοσοβάρου στις φυλακές Κορυδαλλού έφτασαν οι αρχές, μετά την έρευνα που διεξήγαγαν το μεσημέρι της Τετάρτης μετά την άγρια συμπλοκή στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Δράστης είναι ένας 45χρονος  ισοβίτης Αλβανός που είχε καταδικαστεί για την ανθρωποκτονία ενός 35χρονου Αλβανού και του 23μηνών γιου στην Καλαμάτα.

Τσακώθηκε με τους συγκρατούμενούς για τη θερμοκρασία του κλιματισμού και πάνω στην συμπλοκή σκότωσε τον 35χρονο και τραυμάτισε τον άλλο συγκρατούμενό του.

Φέρεται να ταυτοποιήθηκε από ανάλυση βιντεοληπτικών υλικών και κατά την εξέτασή του από τον Ανθρωποκτονιών ομολόγησε την πράξη του.

Στις φυλακές σήμανε συναγερμός καθώς ξέσπασε συμπλοκή μεταξύ των Αλβανών κρατουμένων που δεν ήθελαν να επιστρέψουν στα κελιά και σε αυτούς που επιθυμούσαν λόγω υψηλών θερμοκρασιών και κλήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις.

Τελικά μετά από διαπραγματεύσεις και παρουσία της ΟΠΚΕ οι κρατούμενοι επέστρεψαν όλοι στα κελιά τους και αποκαταστάθηκε η ηρεμία.

  • Ο νεκρός εξέτιε ποινή για δύο ληστείες μετά φόνου που είχε διαπράξει το 2017, ενώ ένα χρόνο μετά είχε αποδράσει κατά την μεταγωγή του από την Κρήτη στην Αθήνα και είχε συλληφθεί εκ νέου δύο ημέρες μετά.

Ο τραυματίας εξέτιε ποινή για ναρκωτικά.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αφορμή για την συμπλοκή φαίνεται ότι δόθηκε όταν οι υπεύθυνοι των φυλακών ζήτησαν από τους κρατούμενους να επιστρέψουν στα κελιά τους λόγω υψηλών θερμοκρασιών, κάποιοι δέχτηκαν και κάποιοι αρνήθηκαν και ξέσπασε τσακωμός μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να καταλήξει στην αιματηρή συμπλοκή που φαίνεται ότι οφειλόταν στο ποια ομάδα θα είχε τον πρώτο λόγο.

 

Με πληροφορίες από ertnews.gr

 

Συναγερμός στις φυλακές Κορυδαλλού: Αιματηρή συμπλοκή ανάμεσα σε κρατούμενους με έναν νεκρό στην Δ’ πτέρυγα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: