Ολυμπιακοί Αγώνες- Παρίσι 2024- Η ΔΟΕ κάλεσε 39 Ρώσους και Λευκορώσους να αγωνιστούν ως ουδέτεροι

International Olympic Committee (IOC) President Thomas Bach (4-R) attends the opening of an Executive Board meeting at the Olympic House in Lausanne, EPA/DENIS BALIBOUSE/POOL SWITZERLAND OUT




Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έκανε γνωστό, δημοσιεύοντας μια ενημέρωση της λίστας των Μεμονωμένων Ουδέτερων Αθλητών (AIN) που έχουν επιβεβαιωθεί ότι πληρούν τις προϋποθέσεις και έχουν προσκληθεί να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024 ότι 22 Ρώσοι και 17 Λευκορώσοι μπορούν να συμμετάσχουν ως ουδέτεροι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού (26 Ιουλίου-11 Αυγούστου). Αυτή η δεύτερη λίστα περιλαμβάνει τένις, σκοποβολή και κωπηλασία.

Η ΔΟΕ, η οποία δημοσίευσε στις 15 Ιουνίου μια πρώτη λίστα περιορισμένη σε τέσσερα αγωνίσματα (πάλη, άρση βαρών, ποδηλασία και τραμπολίνο) ανέφερε επίσης ότι είχε λάβει τις πρώτες της αρνήσεις, προερχόμενες από δύο Ρώσους, συμπεριλαμβανομένου του ποδηλάτη Αλεξάντρ Βλασόφ και πέντε Λευκορώσους. Αντίθετα, 18 αθλητές έχουν ήδη επιβεβαιώσει την παρουσία τους αποδεχόμενοι την πρόσκληση.

Οι μεμονωμένοι ουδέτεροι αθλητές (AIN) είναι αθλητές με Λευκορωσικό ή Ρωσικό διαβατήριο που έχουν επιβεβαιωθεί ότι πληρούν τις προϋποθέσεις και έχουν προσκληθεί να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024. Οι ποσοστώσεις AIN καθορίστηκαν στον αγωνιστικό χώρο μέσω των υφιστάμενων αγώνων πρόκρισης και των ειδικών απαιτήσεων καταλληλότητας των Διεθνών Ομοσπονδιών (IFs).

Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024, καθορίστηκαν αυστηροί όροι επιλεξιμότητας για τους AIN από την Εκτελεστική Επιτροπή της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) τον Δεκέμβριο του 2023.

Τον Μάρτιο του 2024, η εκτελεστική επιτροπή της ΔΟΕ δημιούργησε μία επιτροπή (Individual Neutral Athlete Eligibility Panel /AINERP) για να αξιολογήσει την καταλληλότητα κάθε αθλητή με ρωσικό ή Λευκορωσικό διαβατήριο για συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024, καθώς και την καταλληλότητα του προσωπικού υποστήριξης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λωζάνη, Ελβετία

Από τα κέφια του καιρού… κρέμεται η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι: Ο εμβληματικός Σηκουάνας παραμένει «πολύ μολυσμένος» για τη φιέστα και τα αθλήματα [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: