Ο Τζαμάλ Μουσιάλα MVP του αγώνα με την Σκωτία: Η Γερμανία έκανε δύο μεγάλα ρεκόρ στην πρεμιέρα της διοργάνωσης του EURO 2024, o φόρος τιμής στον Φραντς Μπεκενμπάουερ

epa11411155 Head coach Julian Nagelsmann of Germany reacts with his girlfriend Lena Wurzenberger (R) after winning the UEFA EURO 2024 group A match between Germany and Scotland in Munich, Germany, 14 June 2024. EPA, ANNA SZILAGYI




Καλύτερη πρεμιέρα απ’ αυτή που έκανε το βράδυ της Παρασκευής (14/6) στον αγώνα με την Σκωτία, την οποία συνέτριψε με 5-1 στην Allianz Arena του Μονάχου, δεν θα μπορούσε να φανταστεί η διοργανώτρια του EURO 2024 Γερμανία.

Τα «πάντσερ» σκόρπισε ενθουσιασμό στο κοινό της με το… καλησπέρα στη διοργάνωση κι έκανε ήδη δύο πολύ σημαντικά ρεκόρ: Σημείωσε τη μεγαλύτερη σε εύρος νίκη της σε τελική φάση EURO, αλλά και τη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη που έχει σημειωθεί ποτέ σε πρεμιέρα EURO στα 64 χρόνια ζωής της διοργάνωσης.

Αυτός δε που… γκρέμισε ξανά τα «μηχανάκια» της στατιστικής και τα κοντέρ, ήταν ο Τόνι Κρόος, ο οποίος μέτρησε 101 εύστοχες πάσες απ’ τις 102 που επιχείρησε στο ματς (!), στην καλύτερη επίδοση που έχει καταγραφεί ποτέ από ποδοσφαιριστή σε αγώνα EURO από το 1980!

ΕΞΑΛΛΟΥ: Ο επιθετικός της Μπάγερν Μονάχου με ένα γκολ (19′) κι αμέτρητες ωραίες ενέργειες μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ψηφίστηκε MVP στην εμφατική νίκη της Γερμανίας επί της Σκωτίας με 5-1 στην πρεμιέρα του EURO 2024.

  • Υπέροχη τελετή έναρξης και φόρος τιμής στον Φραντς Μπεκενμπάουερ

Η UEFA απέτισε φόρο τιμής στον αείμνηστο πρωταθλητή και προπονητή της Γερμανίας, Φραντς Μπεκενμπάουερ, κατά την τελετή έναρξης του EURO 2024 το βράδυ της Παρασκευής (14/6), με τους φιλάθλους να χειροκροτούν ολόθερμα το βίντεο που έπαιξε στα μάτριξ της Allianz Arena για έναν απ’ τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, όχι μόνο για τη Γερμανία αλλά για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

«Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ», ανέφερε το μήνυμα που «ανέβηκε» στον φωτεινό πίνακα του μεγαλοπρεπούς γηπέδου του Μονάχου για τον Μπεκενμπάουερ, ο οποίος «έφυγε» απ’ τη ζωή τον Ιανουάριο σε ηλικία 78 ετών. Και πέρασε στην αιωνιότητα ως ο αρχηγός της Δυτικής Γερμανίας στο EURO 1972, αλλά και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1974 τα οποία «σήκωσε» ο ίδιος, προτού κερδίσει το Μουντιάλ κι ως προπονητής της εθνικής ομάδας το 1990.

Ο «Der Kaiser», όπως τον είχαν ονομάσει για το επιβλητικό του στυλ και την κυριαρχία του στο παιχνίδι, ήταν επίσης ο ηγέτης της Μπάγερν Μονάχου που κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών τρεις σερι φορές από το 1974 έως το 1976.

Η σύζυγός του εκλιπόντος, Χάιντι είχε στο πλευρό της τον Μπέρναρντ Ντιτς και τον Γιούργκεν Κλίνσμαν, που ήταν αρχηγιί των γερμανικών ομάδων που κέρδισαν το EURO 1980 και το EURO 1996, φέρνοντας το «Henri Delaunay Cup» -το τρόπαιο που θα απονεμηθεί στη νικήτρια ομάδα του Euro 2024- στον αγωνιστικό χώρο.

Νωρίτερα εκατοντάδες χορευτές, φώτα, χρώματα κι εντυπωσιακά εφέ, μαζί με τις σημαίες των 24 χωρών που συμμετέχουν στο εφετινό EURO 2024, δημιούργησαν μία υπέροχη ατμόσφαιρα στην πολύ όμορφη τελετή έναρξης της διοργάνωσης στην Allianz Arena.

  • ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

ΓΙΟΥΛΙΑΝ ΝΑΓΚΕΛΣΜΑΝ (ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ): «Στα πρώτα 20 λεπτά ήμασταν πραγματικά εντυπωσιακοί. Σημειώσαμε δύο γκολ και συνολικά εμφανιστήκαμε πολύ συγκεντρωμένοι κι αποφασισμένοι μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Δεν μου αρέσει να λέω μεγάλα λόγια, αλλά τα παιδιά κατάλαβαν ότι αυτό ήταν ένα πολύ καλό πρώτο βήμα.

Φυσικά θέλουμε να ακολουθήσει κι άλλο ένα την Τετάρτη (19/6) με την Ουγγαρία. Είναι πολύ σημαντικό πως σκόραραν πέντε διαφορετικοί παίκτες. Είμαι πολύ χαρούμενος για τον Τζαμάλ (σ.σ. Μουσιάλα), διότι στο Κατάρ είχε χάσει κάποιες μεγάλες ευκαιρίες και τότε είχε στεναχωρηθεί πάρα πολύ…».

ΣΤΗΒ ΚΛΑΡΚ (ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΚΩΤΙΑΣ): «Η Γερμανία ήταν καταπληκτική απόψε και δυστυχώς δεν μπορέσαμε σε κανένα σημείο του αγώνα να τους αντιμετωπίσουμε. Στο πρώτο ημίχρονο, το παιχνίδι “έφυγε” από τα χέρια μας πολύ εύκολα. Δεν μπορούσαμε να ξαναμπούμε στο ματς.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι ακόμη… μπροστά μας. Και σ’ αυτό θα πρέπει να επικεντρωθούμε. Είναι όλα θέμα αντίδρασης, οπότε ας περιμένουμε να δούμε πως θα αντιδράσουν οι παίκτες μου. Ο στόχος είναι οι 4 βαθμοί στα επόμενα 2 παιχνίδια».

  • Αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης Γερμανία-Σκωτία για την 1η αγωνιστική του 1ου ομίλου του EURO 2024 έχουν ως εξής:

Γερμανία      Σκωτία

5       Γκολ        1

10 Σουτ στο τέρμα 0

9 Αστοχα σουτ 0

5       Κόρνερ   0

4      Οφσάιντ  0

2      Κίτρινες   1

0      Κόκκινες 1

68% Κατοχή μπάλας 32%

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μόναχο, Germany
ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ρόιτερς
Μόναχο, Germany

Ασυγκράτητη η Γερμανία ξέσπασε εναντίον της Σκωτίας: Πρεμιέρα στο Euro 2024 με θρίαμβο για τα «πάντσερ», πέντε γκόλ …ποιήματα για τους Γερμανούς (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: