Ο Τσιτσιπάς στα προημιτελικά του Roland Grarros θέλει να νικήσει για πρώτη φορά τον Αλκαράθ: Πέρασε αλλά πονάει ο Τζόκοβιτς που δηλώνει αβέβαιος για τη συνέχεια

File Photo epa11385660 Stefanos Tsitsipas of Greece (L) shakes hands with Matteo Arnaldi of Italy after winning his Men’s Singles 4th round match during the French Open Grand Slam tennis tournament at Roland Garros in Paris, France, 02 June 2024. EPA/MOHAMMED BADRA




Το βράδυ της Τρίτης (4/6) ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Κάρλος Αλκαράθ, για την προημιτελική φάση του Ρολάν Γκαρός.

Το παιχνίδι θα αποτελέσει το «κλου» της ημέρας στο Παρίσι και θα διεξαχθεί στο κεντρικό κορτ «Φιλίπ Σατριέ», με ώρα έναρξης 9:15 μ.μ. ώρα Ελλάδας (εφόσον φυσικά δεν «τραβήξουν» πολύ σε διάρκεια τα προηγούμενα παιχνίδια του προγράμματος).

Ο Έλληνας τενίστας θα επιχειρήσει για έκτη φορά στην καριέρα του να πανηγυρίσει την παρθενική νίκη του απέναντι στον νεαρό Ισπανό, ο οποίος βρίσκεται στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης και επιδιώκει να φτάσει για πρώτη φορά στον τελικό, κάτι που βεβαίως ο Τσιτσιπάς έχει πετύχει στο παρελθόν (2021).

Το πρόγραμμα της ημέρας στο κεντρικό κορτ θα αρχίσει στις 12 το μεσημέρι, με τον προημιτελικό του απλού γυναικών ανάμεσα στην Αμερικανίδα Κόκο Γκοφ και την Τυνήσια Ονς Ζαμπέρ, ενώ θα ακολουθήσει η αναμέτρηση της -κατόχου του τίτλου- Πολωνής Ίγκα Σβιάτεκ με την Τσέχα Μαρκέτα Βοντρούσοβα. Τρίτο κατά σειρά ορίστηκε το ματς των ανδρών, μεταξύ του Ιταλού Γιανίκ Σίνερ και του Βούλγαρου Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ.

Νέα μεγάλη ανατροπή Τζόκοβιτς, αλλά και…

Ένας ακόμη διεκδικητής, ο κάτοχος του τίτλου, Νόβακ Τζόκοβιτς απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι είναι ο κορυφαίος τενίστας του πλανήτη. «Νίκησε» ακόμη και τον τραυματισμό του στο γόνατο και μετά από «μάχη» που κράτησε τέσσερις ώρες και 39 λεπτά, επικράτησε με… διπλή ανατροπή (6-1, 5-7, 3-6, 7-5, 6-3) του Αργεντινού, Φραντσίσκο Τσερούντολο και προκρίθηκε στον προημιτελικό του Ρολάν Γκαρός.

Βρέθηκε να χάνει με 2-1 στα σετ και 4-2 στα games του τέταρτου, αλλά ο Νόβακ Τζόκοβιτς δε λύγισε και βγάζοντας την αστείρευτη ποιότητά του στο κορτ κατάφερε να επιβληθεί με 3-2 σετ (6-1, 5-7, 3-6, 7-5, 6-3) και να προκριθεί στους προημιτελικούς του Ρολάν Γκαρός μετά από 4 ώρες και 39 λεπτά απίστευτης μάχης.

Παρότι στο ξεκίνημα φάνηκε ότι δεν θα συναντούσε ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι στον 27χρονο Αργεντινό κατακτώντας το πρώτο σετ με 6-1, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για το «Νολε». Ο Τσερούντολο «απάντησε» παίρνοντας δύο σετ (7-5, 6-3) και προς στιγμή φάνηκε πώς ήταν έτοιμος να πανηγυρίσει ίσως τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του.

Προηγήθηκε με 4-2 στα games του τέταρτου σετ όντας αταμάτητος μέχρι εκείνο το σημείο. Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου, όμως, και κάτοχος των περισσότερων τίτλων Grand Slam στα χρονικά του τένις (24) ενώ έδειχνε πως δεν ήταν σε καλό βράδυ κι έτοιμος να παραδοθεί, «γύρισε το διακόπτη» ισοφαρίζοντας σε 2-2 (7-5).

Μετά από μεγάλη μάχη στο 5ο σετ κατάφερε να βγει νικητής με 6-3 και να πανηγυρίσει απόλυτα δικκαιολογημένα τη μεγάλη του νίκη χάρις στην οποία συνεχίζει στο τουρνουά με στόχο να σηκώσει τον 25ο τίτλο του σε τέτοιο επίπεδο! Νίκη που ήταν η 370ή σε επίπεδο Grand Slam!

… ανησυχίες για τη συνέχεια

Ωστόσο, η κατάσταση του Σέρβου επικεφαλής στην παγκόσμια κατάταξη, δεν είναι καλή και μάλιστα, λίγο μετά το τέλος της συναρπαστικής αναμέτρησης, εξέφρασε αμφιβολία για την ικανότητα του ν’ αγωνισθεί στον προημιτελικό.

«Τις τελευταίες ημέρες είχα μια μικρή ενόχληση στο δεξί γόνατο, αλλά τίποτε που να με ανησυχήσει πραγματικά. Επαιξα μερικά τουρνουά έτσι, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα μέχρι σήμερα. Φυσικά το αργοπορημένο φινάλε του Σαββάτου δεν βοήθησε στον ύπνο και στην αποθεραπεία, αλλά ένιωσα πολύ καλά όταν μπήκα στον αγώνα. Ομως στο τρίτο game του δεύτερου σετ, γλίστρησα, όπως συχνά έκανα σήμερα. Και αισθάνθηκα ενοχλήσεις στο γόνατο. Ηταν επώδυνο και ζήτησα ιατρικό τάιμ άουτ για να έλθει ο ιατρός και να το φροντίσει. Με έβγαλε από το ματς. Για δυόμισι σετ, δεν ήθελα να συμμετέχω σε πολύ μεγάλα ράλι. Κάθε φορά που έπρεπε να τρέξω ή να αλλάξω κατεύθυνση, δεν ένιωθα άνετα», σχολίασε ο «Νόλε» και πρόσθεσε:

«Κάποια στιγμή δεν ήξερα εάν έπρεπε να συνεχίσω, για να είμαι ειλικρινής. Πήρα φάρμακα, και στο τέλος του τρίτου σετ, ζήτησα περισσότερα, την μέγιστη δόση, που έδρασε μετά από 30 με 45 λεπτά. Αυτό συνέβη στο τέλος του τέταρτου σετ, όταν τα πράγματα άρχισαν να πηγαίνουν καλύτερα για εμένα, αφού ένιωθα λιγότερο περιορισμένος στις κινήσεις μου. Και σχεδόν όλο το πέμπτο σετ ήταν ανώδυνο. Αλλά τα αποτελέσματα των φαρμάκων δεν θα διαρκέσουν.

Νομίζω ότι αύριο (σ.σ. σήμερα Τρίτη) θα κάνω ένα επιπλέον τεστ. Είδα τον γιατρό μετά τον αγώνα, υπήρχαν κάποια καλά και κάποια σημεία ανησυχίας, θα δούμε. Δεν μπορώ να σας πω περισσότερα αυτήν την στιγμή. Σχετικά με την ποιότητα των χωμάτινων γηπέδων, το Roland Garros είναι το καλύτερο τουρνουά με διαφορά, γνωρίζω καλά τους ανθρώπους που το φροντίζουν, μάλιστα μίλησα μαζί τους, ενώ έκανα προπόνηση λίγες ώρες πριν τον αγώνα μου. Δεν ξέρω τι έκαναν, αν αφαίρεσαν πηλό, αλλά δεν υπήρχε σχεδόν καθόλου στο γήπεδο, με αποτέλεσμα να γίνει πολύ ολισθηρό σε πιο ζεστές συνθήκες. Εχω γλιστρήσει πάρα πολλές φορές, και αυτό είναι ασυνήθιστο. Είμαι επιθετικός στις κινήσεις μου, στις αλλαγές κατεύθυνσης, είναι μέρος του στυλ μου. Αλλά αυτό ήταν πάρα πολύ.

Η ομάδα μου βρίσκεται σε συζητήσεις με το Roland-Garros για αυτό το θέμα. Δεν είναι φυσιολογικές συνθήκες, με τη βροχή που είχαμε για μια εβδομάδα. Ξέρω ότι δουλεύουν πολύ σκληρά, κάνουν το καλύτερο δυνατό. Ναι, κατάφερα να κερδίσω, αλλά δεν ξέρω εάν θα μπορέσω να παίξω τον επόμενο αγώνα. Θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αυτός ο τραυματισμός; Ισως»…

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Παρίσι, Γαλλία

«Olympics Has Fallen» ή, αλλιώς, χρυσό μετάλλιο στην παραπληροφόρηση: Τομ Κρουζ μέσω ΑΙ επιστράτευσε η Ρωσία για να σπείρει τον τρόμο για τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: