Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας προκαλεί ανερυθρίαστα την Ελλάδα: Προστατεύουμε, λέει, τα δικαιώματα και τα συμφέροντά στη “Γαλάζια Πατρίδα” -εννοεί το Αιγαίο φυσικά

Οι υπουργοί Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ και Εξωτερικών Χακάν Φιντάν στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Φωτογραφία T.C. Millî Savunma Bakanlığı, @tcsavunma




«Προστατεύουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στη Γαλάζια και Ουράνια Πατρίδα μας με ασυμβίβαστη αποφασιστικότητα», δήλωσε χωρίς ντροπή ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ σε τελετή αποφοίτησης της ακαδημίας της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στην ομιλία του ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι «ομοίως, παρέχουμε υποστήριξη σε αδελφικές, φιλικές και συμμαχικές χώρες κυρίως στην Κύπρο, το Αζερμπαϊτζάν, τη Λιβύη, το Κοσσυφοπέδιο, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το Κατάρ, τη Σομαλία και πολλές άλλες περιοχές. Συμβάλλουμε στην περιφερειακή και παγκόσμια ασφάλεια και ειρήνη σε πολλές περιοχές».

Ο Γκιολέρ δήλωσε ότι η Τουρκία έχει γίνει αναπόσπαστο μέλος της αρχιτεκτονικής ασφάλειας στη διεθνή σκηνή τα τελευταία χρόνια και πλέον βαδίζει προς το μέλλον με μεγαλύτερους στόχους και αυτοπεποίθηση.

“Για την ειρήνη και την ασφάλεια της χώρας μας, είναι επιλογή μας ο ηρωικός μας στρατός να είναι πάντα ισχυρός και αποτελεσματικός”, ανέφερε όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ.

Δήλωσε ταυτόχρονα ότι ενώ συνεχίζεται με επιτυχία ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας στο εσωτερικό και πέρα από τα σύνορα, διασφαλίζεται επίσης η ασφάλεια των συνόρων στο υψηλότερο επίπεδο και ταυτόχρονα τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Γαλάζιας Πατρίδας και της Πατρίδας των Αιθέρων, χωρίς συμβιβασμούς και με αποφασιστικότητα.

Επιπλέον, ο Γκιουλέρ ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία «δίνει την υποστήριξή της σε φιλικές και συμμαχικές χώρες όπως στην Κύπρο, στο Αζερμπαϊτζάν, στη Λιβύη, στη Σομαλία, στο Κατάρ και σε διαφορετικές περιοχές» και συμβάλλει «στην περιφερειακή και παγκόσμια ειρήνη».

Οι εν λόγω δηλώσεις έρχονται λίγες ώρες μετά από την προαναγγελία σεισμικών ερευνών και γεωτρήσεων από την Τουρκία στην περιοχή που η τουρκική πλευρά περιγράφει με τον όρο «Γαλάζια Πατρίδα» και θεωρεί μέρος της «δικής της υφαλοκρηπίδας».

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Ηaberturk, ρωτήθηκε για τις σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις που σχεδιάζει η Αγκυρα, δηλώνοντας τα εξής:

«Υπάρχουν ανακαλύψεις, κάνουμε νέες γεωτρήσεις. Η Μεσόγειος είναι το πρώτο βήμα της στρατηγικής μας να πάμε σε περιοχές που δεν έχουν ερευνηθεί στο παρελθόν με τα πλοία μας. Εχουμε πραγματοποιήσει οκτώ γεωτρήσεις βαθιάς θάλασσας στη Μεσόγειο.

Ομως, στις τοποθεσίες που κάναμε γεωτρήσεις σε περιοχές αδειών που παραχωρήθηκαν από την “ΤΔΒΚ” στην Turkish Petroleum –έχουμε πραγματοποιήσει γεωτρήσεις στα νότια του νησιού της Κύπρου, στα δυτικά και τα βόρεια– και σε όλες τις έρευνες που έχουμε κάνει στην περιοχή της δικής μας υφαλοκρηπίδας, δυστυχώς δεν ανακαλύψαμε κάτι που να εκφράζει ένα σημαντικό οικονομικό μέγεθος».

Η ελληνική γη δέχθηκε τα λείψανα των εννέα ηρώων που έπεσαν μαχόμενοι κατά την τουρκική εισβολή (video): Ο υπέρ Πατρίδος νεκρός είναι για όλους τους Έλληνες, διαχρονικά Ιερός…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: