Ο θρίαμβος του YouTuber Φειδία Παναγιώτου και τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών σε Ελλάδα και Ευρώπη, στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων

FILE PHOTO: Τα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Το αποτέλεσμα των χθεσινών Ευρωεκλογών και ο μεγάλος θρίαμβος του 24χρονου Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος εμφανίστηκε από το πουθενά και πήρε σχεδόν 20%, στερώντας μιας έδρα από το ΑΚΕΛ, η είσοδος του ΕΛΑΜ στην Ευρωβουλή, αλλά και τα αποτελέσματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι τα κυρίαρχα θέματα του σημερινού Τύπου. Στα πρωτοσέλιδα κυριαρχούν επίσης τα αποτελέσματα των εκλογών σε Ελλάδα αλλά και Γαλλία, όπου ο Εμανουέλ Μακρόν προκήρυξε πρόωρες βουλευτικές εκλογές. Μεταξύ των άλλων θεμάτων που προβάλλονται είναι ο μεγάλος αριθμός αποβλήτων κατά κεφαλήν τον χρόνο.

Η «Αλήθεια» τιτλοφορεί το κύριο θέμα στο πρωτοσέλιδο της «Θρίαμβος για το ΔΗΣΥ» και γράφει ότι θριαμβευτικό αποτέλεσμα για τον ΔΗΣΥ είναι οι εκλογές που πιστώνεται στην Πρόεδρο του κόμματος η οποία έλαβε την προεδρία σε πρωτόγνωρες εσωστρεφείς συνθήκες και με πολιτικές πληγές, ενώ μεγάλος ηττημένος των εκλογών είναι το κόμμα της Αριστεράς που έχασε μια έδρα από τον Φειδία Παναγιώτου. Αλλού αναφέρεται σε θρίλερ μέχρι τα μεσάνυχτα για την προεδρία του Επαρχιακού Οργανισμού Πάφου. Κάνει επίσης ιστορική αναδρομή για το τουρκοκυπριακό χωριό Λουρουτζίνα.

Ο «Πολίτης» με κύριο τίτλο «Φειδίας Παναγιώτου- Πώς εξέθεσε το πολιτικό σύστημα» και γράφει ότι οι άλλο νικητές είναι η Αννίτα Δημητρίου, το ΕΛΑΜ, ο Χαράλαμπος Προύντζος και ο Φαίδωνας Φαίδωνος ενώ στους ηττημένους κατατάσσει ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ-ΔΗΠΑ-Οικολόγους και τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη. Αλλού γράφει ότι τριγμούς προκαλεί στην Ευρώπη η άνοδος της ακροδεξιάς. Στην Ελλάδα, μεγάλη πτώση υπέστη η Νέα Δημοκρατία ενώ άντεξε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο «Φιλελεύθερος» κάτω από τον τίτλο «Ακραίος καύσωνας στην πολιτική ζωή» γράφει στο κύριο θέμα του ότι το φαινόμενο Φειδίας ως ακραίο καιρικό σύστημα σάρωσε στις χθεσινές εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και έφερε απρόβλεπτες ανατροπές σε όλο το κομματικό σύστημα. Στα χαρακτηριστικά των εκλογών καταγράφει την απώλεια μιας έδρας που ‘παραδοσιακά’ ανήκε στο ΑΚΕΛ και την εκλογή ευρωβουλευτή του ΕΛΑΜ. Ακόμη γράφει ότι ο 24χρονος Φειδίας εμφανίστηκε από το πουθενά και πάει απευθείας στην Ευρωβουλή με ποσοστό που πλησιάζει το 20%. Γράφει επίσης ότι ο Εμανουέλ Μακρόν προκήρυξε βουλευτικές εκλογές μετά την οδυνηρή ήττα του κόμματός του ενώ τρίζει και ο κυβερνητικός συνασπισμός στη Γερμανία.

Η «Χαραυγή» τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδό της «Ανατροπή του πολιτικού σκηνικού μετά το αποτέλεσμα των εκλογών» και γράφει ότι μείωση των ποσοστών τους είδαν τα περισσότερα κόμματα στις χθεσινές εκλογές. Επίσης λέει ότι κυριάρχησαν οι αριστερές επιλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τόσο στους δήμους όσο και στους ΕΟΑ. Αλλού αναφέρει ότι το ποσοστό προσέλευσης των εγγεγραμμένων εκλογέων ανήλθε στο 50,5% με τη Λευκωσία να καταγράφει το πιο χαμηλό ποσοστό προσέλευσης με 38,7% και σε Πάφο και Αμμόχωστο το πιο υψηλό με 75,7%. Αλλού αναφέρει ότι ο καθένας στην Κύπρο παράγει από 673 κιλά απόβλητα το χρόνο και 60% καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής ταφής.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Υψηλού επιπέδου οι επαφές του υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου στις ΗΠΑ: Θα συναντήσει σήμερα στελέχη του Εβραϊκού Λόμπι, αύριο στο συνέδριο της ΠΣΕΚΑ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: