Ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν Ιμράν Χαν αν και αθωώθηκε για διαρροή κρατικών μυστικών, μένει στη φυλακή καταδικασμένος για τον τρόπο του τρίτου του γάμου

FILE PHOTO: Former Pakistani Prime Minister and leader of the opposition Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI) Imran Khan arrives to appear before a supreme Court in Islamabad, Pakistan, 26 July 2023. EPA/SOHAIL SHAHZAD




Δικαστήριο στο Πακιστάν αθώωσε σήμερα τον φυλακισμένο πρώην πρωθυπουργό Ιμράν Χαν που είχε καταδικαστεί για τη διαρροή κρατικών μυστικών, δήλωσαν ο δικηγόρος και το κόμμα του, όμως ο Χαν θα παραμείνει στη φυλακή λόγω της καταδίκης του σε άλλη υπόθεση.

Ο Χαν, 71 ετών, καταδικάστηκε σε φυλάκιση δέκα ετών από κατώτερο δικαστήριο σχετικά με κατηγορίες ότι δημοσιοποίησε εμπιστευτικό τηλεγράφημα που στάλθηκε στο Ισλαμαμπάντ από τον πρεσβευτή του Πακιστάν στην Ουάσιγκτον το 2022.

Ο Σαχ Μεχμύντ Κουρέσι, που ήταν υπουργός Εξωτερικών του Χαν στη διάρκεια της θητείας του από το 2018-2022, απαλλάχθηκε επίσης από τις κατηγορίες.

“Δόξα τω Θεώ, η απόφαση ανατράπηκε” δήλωσε εκπρόσωπος της νομικής ομάδας του κόμματος του Χαν, Pakistan Tehreek-e-Insaf, ο Ναΐμ Παντζούτα, σε ανάρτηση στην πλατφόρμα X.

Παρά την αθώωσή του, ο Χαν θα παραμείνει στη φυλακή, καθώς έχει ήδη καταδικασθει σε μια άλλη υπόθεση σχετικά με τον γάμο του με την τρίτη σύζυγό του, Μπούσρα Χαν, κατά παράβαση των ισλαμικών παραδόσεων.

Με πληροφορίες από Reuters-AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ, Β.Χ.
Ισλαμαμπάντ, Πακιστάν

Ιστορική αλλαγή σελίδας στο Μεξικό: Πρώτη γυναίκα και πρώτη Εβραία πρόεδρος της χώρας η Κλαούδια Σέινμπαουμ* «Δεν θα σας απογοητεύσω»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: