Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής και η Χαμάς χαιρετίζουν την απόφαση του Σ.Α. του ΟΗΕ: “Πέρασε” η πρόταση κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζα

A view of Council members voting in favour of the resolution. Credit UN Photo, Eskinder Debebe




Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς «χαιρέτισε» τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη την έγκριση χθες σε ψηφοφορία στη Νέα Υόρκη απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την πρόταση που προβλέπει την κήρυξη κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, χαρακτηρίζοντας την εξέλιξη «βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση».

«Η παλαιστινιακή προεδρία θεωρεί την υιοθέτηση της απόφασης αυτής βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για να τερματιστεί η εξελισσόμενη γενοκτονία του λαού μας στη Λωρίδα της Γάζας», ανέφεραν οι υπηρεσίες του κ. Αμπάς σε δελτίο Τύπου συνταγμένο στα αραβικά, που μεταδόθηκε από το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

Η Χαμάς, από την πλευρά της, χαιρέτισε την υιοθέτηση ψηφίσματος από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ που υποστηρίζει την αμερικανικό σχέδιο για την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, διαμηνύοντας πως είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τους μεσολαβητές σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των όρων της συμφωνίας.

Το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα «χαιρετίζει το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας» και «επιθυμεί να επιβεβαιώσει την προθυμία του να συνεργαστεί με τους αδελφούς μεσολαβητές για την έναρξη έμμεσων διαπραγματεύσεων σχετικά με την εφαρμογή των όρων» της συμφωνίας, αναφερόμενη στην οριστική κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας και την πλήρη αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τον θύλακα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Ραμάλα, Palestine
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP
Γάζα, Palestine

«Ναι» με 14 ψήφους από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στο σχέδιο εκεχειρίας στη Γάζα που παρουσίασε ο Μπάιντεν: Απείχε η Ρωσία

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: