Ο Πρόεδρος Μπάιντεν έστειλε απεσταλμένο στον Μπενιαμίν Νετανιάχου: Συστάσεις του Άμος Χόκσταϊν προς τον πρωθυπουργό του Ισραήλ για την «επόμενη μέρα» στη Γάζα

Ο Αμερικανός διαμεσολαβητής Άμος Χόχσταϊν με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου. Φωτογραφία από το Πρωθυπουργικό Γραφείο, The Prime Minister of Israel Via Facebook




Συστάσεις προς την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Ισραήλ φέρεται να διατύπωσε ο Αμερικανός διαμεσολαβητής Άμος Χόκσταϊν κατά την διάρκεια συναντήσεων που πραγματοποίησε τη Δευτέρα στην Ιερουσαλήμ, με τον Πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου και τον Πρόεδρο Ισαάκ Χέρτσογκ.

Όπως μετέδωσε η κρατική ισραηλινή τηλεόραση, ο Χόχσταϊν φέρεται να προειδοποίησε ανώτατους κρατικούς αξιωματούχους ότι «το Ισραήλ θα πρέπει να υιοθετήσει ένα συγκεκριμένο στρατηγικό σχέδιο που θα καθορίζει την κατάσταση που θα επικρατεί την επόμενη ημέρα του πολέμου στη Γάζα και συγκεκριμένα μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης στην Ράφα».

Πρόσθεσε ότι «σε διαφορετική περίπτωση, θα μειωθούν δραματικά οι πιθανότητες επιτυχίας μίας επιτυχούς διπλωματικής διαμεσολάβησης προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση στο μέτωπο με τον Λίβανο».

Σήμερα ο Άμος Χόκσταϊν θα μεταβεί στον Λίβανο, σε μία ύστατη προσπάθεια να εξευρεθεί διπλωματική λύση στο μέτωπο Ισραήλ-Χεζμπολάχ, τη στιγμή που ο ισραηλινός στρατός δηλώνει έτοιμος να αναλάβει στρατιωτική δράση εάν οι διπλωματικές επαφές δεν επιτύχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές διαρροές στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, ενώ η ισραηλινή πλευρά δεν φαίνεται να απορρίπτει την κοινή διαμεσολαβητική προσπάθεια των ΗΠΑ και της Γαλλίας, διπλωματικοί κύκλοι σε Παρίσι και Ουάσιγκτον προβληματίζονται από την απροθυμία πολιτικών παραγόντων στον Λίβανο να συνδράμουν σε αυτήν τους την προσπάθεια.

ΚΥΠΕ – Γαβριήλ Χαρίτος
Ιερουσαλήμ, Ισραήλ

Είδηση-“βόμβα” από την Ιερουσαλήμ: Ο ισραηλινός στρατός φέρεται να πληροφορήθηκε τα δολοφονικά σχέδια της Χαμάς πριν την 7η Οκτωβρίου 2023!!!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: