Ο πόλεμος των drones: Πυρκαγιά σε ρωσικό διυλιστήριο από Ουκρανικό πλήγμα, οι δυνάμεις του Κιέβου κατέρριψαν 17 από τα 18 UAV που εξαπέλυσε η Μόσχα στη διάρκεια της νύχτας

FILE PHOTO: Ukrainian rescuers work at a site of a rocket hit to the riding hall of the Equestrian Center of the Veterinary Academy in Mala Danylivka village near Kharkiv, Ukraine, 30 May 2024 amid the Russian invasion. The Kharkiv Veterinary Academy was founded in 1804 and its Equestrian Center is a historical building. EPA, SERGEY KOZLOV




Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία κατέρριψε 17 από 18 μη επανδρωμένα αεροσκάφη Σαχίντ πάνω από τέσσερις περιφέρειες στη διάρκεια επίθεσης που αντιμετώπισε την περασμένη νύκτα, ανακοινώθηκε από τις ένοπλες δυνάμεις.

Η ρωσική επίθεση προκάλεσε πυρκαγιά σε εγκαταστάσεις υποδομής στην περιφέρεια Χμελνίτκσι, όπου καταρρίφθηκε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος, ανακοίνωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εργάζονταν σήμερα το πρωί για να σβήσουν τη φωτιά ενώ δεν είχαν αναφερθεί θύματα από τις τοπικές αρχές.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν οκτώ μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από τη νότια περιφέρεια του Μικολάιφ χωρίς να αναφερθούν ζημιές από τον περιφερειακό κυβερνήτη. Μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν επίσης πάνω από τις περιφέρειες της Ζαπορίζια και της Χερσώνας.

Οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν επίσης δύο βαλλιστικούς πυραύλους Ισκαντέρ-Μ για να επιτεθούν στην περιφέρεια Ντνιπροπετρόφσκ, ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές από την πυραυλική επίθεση.

Στο μεταξύ, στη νότια Ρωσία, οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν πως ένα διυλιστήριο δέχθηκε επίθεση στη διάρκεια της νύκτας από ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά.

Η επίθεση σημειώθηκε στο Νοβοσαχτίνσκ, στην περιφέρεια του Ροστόφ όπου βρίσκεται το γενικό επιτελείο της ρωσικής επιχείρησης στην Ουκρανία, διευκρίνισε μέσω της πλατφόρμας Telegram ο περιφερειακός κυβερνήτης Βασίλι Γκολούμπεφ, υπογραμμίζοντας ότι «σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπάρχουν νεκροί ούτε τραυματίες».

«Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο διυλιστήριο του Νοβοσαχτίνσκ έπειτα από επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους», διευκρίνισε.

Λίγο μετά την άφιξη των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης στον τόπο της επίθεσης, μια δεύτερη επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους στοχοθέτησε το διυλιστήριο υποχρεώνοντας τους πυροσβέστες να διακόψουν τη δουλειά τους, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Συνολικά περίπου 120 πυροσβέστες αναπτύχθηκαν επιτόπου για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, η οποία κατασβέσθηκε τελικά μερικές ώρες αργότερα, δήλωσε ο Γκολούμπεφ.

Το διυλιστήριο του Νοβοσαχτίνσκ, το οποίο θεωρείται μία από τις σημαντικότερες πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της νότιας Ρωσίας, απέχει γύρω στα δέκα χιλιόμετρα ανατολικά των συνόρων με την Ουκρανία και γίνεται τακτικά στόχος ουκρανικών επιθέσεων.

Παράλληλα άλλο πλήγμα μη επανδρωμένου αεροσκάφους στη διάρκεια της νύκτας κατέστρεψε δεξαμενή πετρελάιου σε αποθήκη του Σάρι Οσκόλ, βορείως των ουκρανικών συνόρων, ανέφερε ο Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ, κυβερνήτης της περιφέρειας του Μπελγκορόντ, που συνορεύει με την Ουκρανία.

Η πυρκαγιά «έσβησε γρήγορα» και «δεν υπάρχουν θύματα», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι 13 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταστράφηκαν στη διάρκεια της νύκτας πάνω από την προσαρτημένη χερσόνησο της Κριμαίας, έξι άλλα πάνω από την περιφέρεια του Μπελγκορόντ και ένας αντιπλοϊκός πύραυλος Neptune πάνω από την περιφέρεια του Ροστόφ.

Με πληροφορίες από Reuters-AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κίεβο, Ουκρανία

Περισσότερα από 180 εκατομμύρια παιδιά στον πλανήτη δεν έχουν να φάνε: Ένα στα τέσσερα ηλικίας κάτω των πέντε ετών υφίσταται «οξεία επισιτιστική φτώχεια» επισημαίνει η UNICEF

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: