O Μαρτίνεθ εξαίρει τις αρετές του Ρονάλντο: Η εμπειρία του είναι κλειδί για την Πορτογαλία, δήλωσε ενόψει Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

FILE PHOTO: Portugal’s Cristiano Ronaldo celebrates after scoring EPA, LAURENT GILLIERON




Η Πορτογαλία θα επωφεληθεί από τον πλούτο της εμπειρίας που φέρνει στην ομάδα της ο βετεράνος Κριστιάνο Ρονάλντο, δήλωσε ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στη Γερμανία.

Ο Ρονάλντο, ο πρώτος σκόρερ στο διεθνές ποδόσφαιρο των ανδρών με 128 γκολ σε 204 επίσημους αγώνες, θα παίξει στο έκτο του Euro, έχοντας φτάσει στον τελικό στο ντεμπούτο του στο τουρνουά το 2004 και κέρδισε τη διοργάνωση το 2016.
Η απομάκρυνση του 39χρονου από την ευρωπαϊκή ελίτ στη Σαουδική Αραβία το 2023 έχει εγείρει ερωτήματα σχετικά με το αν η καριέρα του πλησιάζει στο τέλος, αλλά ο Μαρτίνεθ είπε ότι ο επιθετικός της Αλ-Νασρ είχε ακόμα πολλά να προσφέρει:

«Ο Κριστιάνο είχε πολύ σταθερές εμφανίσεις στο σύλλογό του. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι ένας απίστευτος σκόρερ», είπε ο Μαρτίνεθ στους δημοσιογράφους ενόψει του αποψινού (8/6) φιλικού τους αγώνα με την Κροατία.
«Είναι στο έκτο του Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και είναι ο μόνος παίκτης που έχει παίξει σε πέντε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Άρα, μιλάμε για την επίτευξη ενός μοναδικού άθλου στον κόσμο του ποδοσφαίρου και η εμπειρία του είναι σημαντική για εμάς. Έχουμε 23 παίκτες. Δημιουργούμε ανταγωνιστικότητα. Αλλά ο Κριστιάνο είναι έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα και να δώσει ό,τι μπορεί να δώσει. Και δεν υπάρχει άλλος παίκτης στον κόσμο του ποδοσφαίρου που να μπορεί να φέρει ό,τι μπορεί ο Κριστιάνο στα αποδυτήρια.»

Η Πορτογαλία βρίσκεται στον 6ο όμιλο και θα ξεκινήσει τη διαδρομή της στο Euro 2024 κόντρα στην Τσεχία, πριν αντιμετωπίσει την Τουρκία και τη Γεωργία.


Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: