Ο Κινέζος υπουργός Άμυνας προειδοποιεί: Η αυτοσυγκράτηση του Πεκίνου στη Νότια Σινική Θάλασσα έχει «όρια», θα αποτρέψει την ανεξαρτησία της Ταϊβάν με δύναμη

epa11381046 US Secretary of Defense Lloyd Austin (2-L) and China’s Minister of National Defense Admiral Dong Jun (R), prior to their bilateral meeting on the sideline of the Shangri-la Dialogue in Singapore, 31 May 2024. EPA, Chad J. McNeeley, US Department of Defense (DoD) HANDOUT




Ο κινέζος υπουργός Άμυνας Ντονγκ Τζουν προειδοποίησε σήμερα στη Σιγκαπούρη πως η αυτοσυγκράτηση της χώρας του στη Νότια Σινική Θάλασσα έχει «όρια», έπειτα από σειρά επεισοδίων ανάμεσα σε πλοία της Κίνας και των Φιλιππίνων σε διεκδικούμενη ζώνη.

Πλοία του κινεζικού λιμενικού σώματος έχουν χρησιμοποιήσει επανειλημμένα αντλίες εκτόξευσης πεπιεσμένου νερού στα ύδατα της Νότιας Σινικής Θάλασσας, που το Πεκίνο διεκδικεί σχεδόν στο σύνολό τους, ενώ έχουν υπάρξει επίσης αρκετές συγκρούσεις πλοίων, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν μέλη των ενόπλων δυνάμεων των Φιλιππίνων.

Δήλωσε ακόμα ότι η Κίνα θα «δράσει με αποφασιστικότητα και δύναμη» για να αποτρέψει την ανεξαρτησία της Ταϊβάν.

«Ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός της Κίνας ήταν πάντα άφθαρτη και ισχυρή δύναμη στην υπεράσπιση της ενοποίησης της πατρίδας και θα δράσει με αποφασιστικότητα και δύναμη για να σταματήσει την ανεξαρτησία της Ταϊβάν και να εγγυηθεί πως δεν θα επιτύχουν ποτέ οι προσπάθειες» για αυτό, τόνισε ο κ. Ντονγκ κατά τη διάρκεια του Διαλόγου Σαγκρί-Λα στη Σιγκαπούρη, σημαντικού φόρουμ για την ασφάλεια στην Ασία.

  • Το Πεκίνο σε επικοινωνία με τις ΗΠΑ για τα στρατιωτικά ζητήματα

Η Κίνα είναι «ανοικτή» στις επικοινωνίες με τις ΗΠΑ όσον αφορά τις στρατιωτικές υποθέσεις, δήλωσε σήμερα στη Σιγκαπούρη ο κινέζος υπουργός Άμυνας Ντονγκ Τζουν, δυο ημέρες μετά την πρώτη εκτενή συνάντηση με τον αμερικανό ομόλογό του σε 18 μήνες.

Εκφράστηκε κατά τη διάρκεια του Διαλόγου Σαγκρί-Λα στη Σιγκαπούρη, σημαντικού φόρουμ για την ασφάλεια στην Ασία, στο περιθώριο του οποίου συναντήθηκε προχθές Παρασκευή με τον αμερικανό ομόλογό του Λόιντ Όστιν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Σιγκαπούρη, Singapore

Χιλιάδες διαδηλωτές απαίτησαν από την κυβέρνηση του Ισραήλ να κλείσει συμφωνία για τους ομήρους που κρατούνται στη Γάζα: Φώναζαν «ο Μπάιντεν είναι η μόνη μας ελπίδα»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: