Ο καυγάς του Εισαγγελέα με τον Ελεγκτή, η δολοφονία γυναίκας, το κλείσιμο των σχολείων και ο καύσωνας στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου, το Σάββατο

FILE PHOTO: Οι εφημερίδες της Κύπρου. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Τα όσα ανέφερε ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης την Παρασκευή ως μάρτυρας ενώπιον του Ανώτατου Συνταγματικού Συμβουλίου σχετικά με την αίτησή του για παύση του Γενικού Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά προβάλλουν σήμερα οι εφημερίδες.

Αλλα θέματα που προβάλλει ο Τύπος είναι το άγριο φονικό στην Τρεμιθούσα, τα προβλήματα από τον καύσωνα, και οι αντιδράσεις για τον διορισμό του πρώτου Υφυπουργού Μετανάστευσης.

Η “Αλήθεια” υπό τον τίτλο “Ο Οδυσσέας λαϊκίζει με κάθε ευκαιρία” γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι ο Γενικός Εισαγγελέας δήλωσε ότι ο Γενικός Ελεγκτής “παρεμβαίνει, στοχοποιεί, ταυτίζεται με την πλειοψηφία της μάζας, λαϊκίζει και προσπαθεί να αποδείξει ότι είναι ένας από αυτούς”. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα γράφει ότι η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου είπε ότι είναι ανεπίτρεπος χειρισμός το κλείσιμο των σχολείων. Η εφημερίδα ακόμη σε αντιδράσεις για τον διορισμό Ιωαννίδη στο Υφ. Μετανάστευσης αφού πολίτες στα ΜΚΔ αναφέρουν ότι είναι πολιτικά προσκείμενος στο ΕΛΑΜ.

Ο “Πολίτης” με τίτλο “Ο Οδυσσέας ‘μπλόκαρε’ τη ΝΥ με τις αλλεπάλληλες ‘υποθέσεις’ του” γράφει, στο κύριο του θέμα, ότι η προσπάθεια του δικηγόρου του Γενικού Ελεγκτή “να αποδώσει στον Γενικό Εισαγγελέα εμμονή, μανία και εμπάθεια προκάλεσε την έκρηξη του Γιώργου Σαββίδη κατά την τελευταία χθεσινή μέρα της αντεξέτασής του”. Αλλού γράφει για πλήρη δικαίωση της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Υγείας Χριστίνας Γιαννάκη από την έρευνα της Αρχής κατά της Διαφθοράς. Γράφει ακόμη ότι πρώτος Υφυπουργός Μετανάστευσης ανακοινώθηκε πως θα είναι ο Νικόλας Ιωαννίδης.

“Ο Φιλελεύθερος” υπό τον τίτλο “Ρωσίδα και μαφία σε άγριο μπλέξιμο” γράφει, στο κύριο του θέμα, ότι καταλογίζουν σε πρώην αξιωματικό της αστυνομίας ότι βοηθήσουσε Ρωσίδα εκατομμυριούχο που φέρεται με χοντρή αμοιβή να ήθελε να δολοφονήσουν δύο πρόσωπα στη Λευκωσία και. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα γράφει για άγριο φονικό στην Τρεμιθούσα και ότι η γυναίκα είναι νεκρή από κτυπήματα με μαχαίρι που εκτιμάται ότι της κατάφερε ο σύζυγος. Επίσης, η εφημερίδα γράφει ότι αφαίρεσαν χρυσά διαβατήρια από Ινδό και την οικογένειά του για εμπλοκή σε οικονομικό σκάνδαλο.

“Η Χαραυγή” στο κύριο της θέμα με τίτλο “Ο καύσωνας κλείνει σχολεια, εργοτάξια και εταιρείες μεταφοράς” γράφει ότι είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να παραταθεί το κλείσιμο των σχολείων και τη Δευτέρα λόγω του καύσωνα, και ότι θύμα του καύσωνα είναι μια 91χρονη που υπέστη ανακοπή μόλις έφθασε στο ΤΑΕΠ. Αλλού, γράφει για αύξηση 13,5% στα έσοδα της Κυβέρνησης, λόγω κυρίως των φόρων και της ακρίβειας σε βασικά αγαθά. Γράφει ακόμη για επίθεση του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη σε δημοσιογράφους, πολιτικούς και χρήστες στο facebook στη δίκη για παύση του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” με τίτλο “Επείγουσα ανάγκη τερματισμού της παράνομης ρίψης απορριμάτων” γράφει, στο κύριο της θέμα, ότι υπάρχουν φόβοι ότι οι παράνομες χωματερές θα μπορούσαν να προκαλέσουν καταστροφικές πυρκαγιές. Σε άλλο της δημοσίευμα η εφημερίδα γράφει ότι η Υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε σχέδιο για τοποθέτηση κλιματιστικών στα σχολεία, εν μέσω καύσωνα. Επίσης αναφέρεται στον διορισμό του πρώτου Υφυπουργού Μετανάστευσης.

ΚΥΠΕ – Αθηνά Αρσαλίδου
Λευκωσία, Κύπρος

Ο κυβερνητικός ανασχηματισμός και η μάχη με την ακρίβεια, στο επίκεντρο των ελληνικών εφημερίδων του Σαββάτου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: