Ο κατοχικός ηγέτης αποκαλύπτει το σχέδιο του Αττίλα εναντίον της Μεγαλονήσου: Η Κύπρος είναι σημαντική «για να κυριαρχήσουμε στη Μεσόγειο», δηλώνει ο άθλιος Ερσίν Τατάρ

Ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ στο τουρκικό πανεπιστήμιο Sakarya. Φωτογραφία από το ψευδοκράτος, Ersin Tatar, @ErsinrTatar




«Η Κύπρος είναι πολύ σημαντική για εμάς, για να κυριαρχήσουμε στην Ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ αποκαλύπτοντας το σχέδιο της κατοχικής Τουρκίας εαναντίον της Μεγαλονήσου.

Πρόσθεσε ότι η Κύπρος είναι σημαντική όχι μόνο με το έδαφος της, αλλά και με την απόκτηση «περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας, οικονομική αποκλειστική ζώνη, χωρικά ύδατα, υφαλοκρηπίδα».

Ο κατοχικός ηγέτης είπε πως χωρίς την «επιχείρηση της Τουρκίας», όπως αποκάλεσε την άνανδρη τουρκική εισβολή, «η Κύπρος θα είχε γίνει σήμερα ελληνικό νησί».

Σε ομιλία του από το Σαγγάριο της Τουρκίας όπου παρακολούθησε το συνέδριο με τίτλο «Μαθήματα που πρέπει να αντληθούν από το Πραξικόπημα της 27ης Μαΐου και την ειρηνευτική -εννοεί την τουρκική εισβολή- επιχείρηση για την Κύπρο» είπε ότι η φετινή χρονιά είναι πολύ σημαντική, καθώς είναι η 50ή επέτειος της εισβολής του Αττίλα στην Κύπρο.

«Θα την γιορτάσουμε με ενθουσιασμό. Γιατί 50 χρόνια είναι μεγάλο χρονικό διάστημα, μισός αιώνας. Έχουμε κέρδη σε αυτά τα 50 χρόνια. Η (παράνομη) “τδβκ” είναι ένα ανεξάρτητο(!!!) τουρκικό κράτος στην Ανατολική Μεσόγειο», υποστήριξε λέγοντας βεβαίως ψέματα καθώς δεν αναγνωρίζεται από καμία χώρα ή οργανισμό.

Πρόσθεσε ότι «η ανεξαρτησία και η ελευθερία του κυπριακού λαού, καθώς και τα εθνικά μας συμφέροντα σε αυτή τη γεωγραφία, με την υποστήριξη της Τουρκικής Δημοκρατίας, εκπροσωπούνται στην (παράνομη) “τδβκ” με τις “σημαίες” μας και το κάλεσμα σε προσευχή. Αυτές είναι εξαιρετικά σημαντικές αξίες. Αυτά όλα τα έχουμε πετύχει μαζί».

«Τούρκοι στρατιώτες, πριν από 50 χρόνια, ανεβήκατε στον Πενταδάκτυλο ή πηδήξατε με αλεξίπτωτα. Συναντηθήκατε με τους μουτζαχεντίν μας, θα ήθελα να υπενθυμίσω πόσο σημαντικό ήταν για εσάς να κερδίσετε εκείνη τη μάχη υπό πραγματικά δύσκολες συνθήκες. Χωρίς αυτή την “επιχείρηση”, η Κύπρος θα είχε γίνει σήμερα ελληνικό νησί», ισχυρίστηκε ο άθλιος Τατάρ

Κατά κάποιον τρόπο, ισχυρίστηκε ο παράνομος Τατάρ, «η Ελλάδα θα είχε περικυκλώσει τη Δημοκρατία της Τουρκίας».

Υποστήριξε επίσης ότι η (παράνομη” «τδβκ»έχει κάνει μεγάλα βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια για την επιβίωση του ίδιου του «τουρκοκυπριακού λαού» το μέλλον και την ανεξαρτησία του. «Ανάλογα με τις γεωπολιτικές εξελίξεις, είναι μια πατρίδα όπου μπορεί να εφαρμόζεται η εθνική πολιτική», ανέφερε ο Ερσίν Τατάρ.

Ο κατοχικός ηγέτης είπε ότι «η Κύπρος είναι πολύ σημαντική για εμάς, για να κυριαρχήσουμε στην Ανατολική Μεσόγειο και να διατηρήσουμε την εθνική συνείδηση ζωντανή εκεί, όχι μόνο με το έδαφος της Κύπρου αλλά αποκτώντας και διεθνείς, οικουμενικές διαστάσεις, όπως περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας, οικονομική αποκλειστική ζώνη, χωρικά ύδατα, υφαλοκρηπίδα».

Αναμένεται η παραδοση της έκθεσης της κ. Ολγκίν Κουεγιάρ στον Γκουτέρες: Η Μαρία Άνχελα συνεχίζει τις επαφές της με αξιωματούχους του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: